30.1.2014 11:03

Το χαβά τους οι «οργανωμένοι»

ΚΟΛΛΟΥΝ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΙΙΝΑΚΙΔΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ

Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσες χιλιάδες ευρώ ξοδεύονται ετησίως για τοποθέτηση πινακίδων; Τι να το κάνεις... Οι αποκαλούμενες «θύρες» των ποδοσφαιρικών ομάδων ξεσπούν με πρωτόγνωρη μανία κατά της δημόσιας περιουσίας, τοποθετώντας αυτοκόλλητα οπουδήποτε υπάρχει σήμανση, προσδίδοντας μια βλακώδη αισθητική, που προφανώς δεν τιμά και τις ίδιες τις ομάδες.

Υπάρχει αντίδοτο;
Στη βλακεία ολίγων αντίδοτο είναι η κοινωνία. Η Αστυνομία ό,τι είναι να κάνει θα το πράξει, εφόσον βρεθούν στοιχεία στα χέρια της. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι πολιτισμικά «καθυστερημένοι» θα κυκλοφορούν με μερικά αυτοκόλλητα στην τσέπη τους, έτοιμοι να στολίσουν οτιδήποτε βρεθεί μπροστά τους, κατά προτίμηση βέβαια πινακίδα κυκλοφορίας.
Ας συνυπολογίσουμε όμως δυο παράγοντες. Πριν μερικούς μήνες η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χίου απασχόλησε πολλούς εργάτες της στο να κρατούν για μέρες ένα μυστρί και οινόπνευμα, προσπαθώντας να καθαριστούν οι πινακίδες κυκλοφορίας. Παράλληλα στο Δήμο κλήθηκαν οι «οργανωμένοι» των ομάδων, ακολούθησαν συστάσεις από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων και έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον την επανάληψη του φαινομένου. Στο βρόντο...
Σαν πρώτο μέτρο κατά της καταστροφής αποφασίστηκε οι πινακίδες να τοποθετηθούν λίγο ψηλότερα από ότι προβλέπεται. Αποτέλεσμα, οι οδηγοί βλέπουν τα σήματα να περνούν από πάνω τους αντί για μπροστά τους.
Απαράδεκτα φαινόμενα. Απίστευτες λογικές. Τεράστια ανοχή...
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ