25.7.2016 17:23

Διήμερο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα Α.με.Α. την Παρασκευή και το Σάββατο

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία, το νομαρχιακό αθλητικό σωματείο ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ Χίου σε συνεργασία με τον σύλλογο  «Παρέα εν δράσει»  διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων με βιωματικές δράσεις.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν η Πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ Μαρκέλλα Αγιασμάτη με τη Χιώτισσα πρωταθλήτρια ξιφασκίας σε αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη αναφέρθηκαν τόσο  στην αξία του εθελοντισμού όσο και στην εσωτερική δύναμη που διαθέτουν τα άτομα με αναπηρία. « Στο νησί μας υπάρχει ομάδα στίβου, κολύμβησης και χορού για άτομα με αναπηρία. Φέτος η χρονιά ήταν ιδιαιτέρως καλή αφού οι αθλητές της κολύμβησης κατόρθωσαν να πάρουν τρία μετάλλια ενώ στο στίβο συγκέντρωσαν 17 μετάλλια», είπε η κα Αγιασμάτη προσκαλώντας τους Χιώτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. « Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο νησί την «Παρέα εν δράσει» που αποτελείται από ανθρώπους που έχουν βιώσει εκ των έσω την αναπηρία και θα μας μεταδώσουν τη θετική τους ενέργεια», κατέληξε η Πρόεδρος των ΙΩΝΩΝ.

Θετική σκέψη και αισιοδοξία

Η Χιώτισσα πρωταθλήτρια στη ξιφασκία με αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη αναφέρθηκε στο δύσκολο κομμάτι της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία. « Στόχος μας είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά το ατύχημα. Με θέληση και θετική σκέψη όλα γίνονται. Όσοι έρθουν στις βιωματικές δράσεις θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τον τρόπο που χειριζόμαστε ένα αμαξίδιο ή πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ένα άτομο που δεν έχει όραση», είπε η Κέλλυ Λουφάκη.

Βιωματικές δράσεις και ημερίδα ενημέρωσης

Το διήμερο εκδηλώσεων ξεκινάει την Παρασκευή στη πλατεία Βουνακίου με βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών, παραπληγικών, παρουσίασγ των αθλημάτων της ξιφασκίας και της τοξοβολίας με αμαξίδιο και προσομοίωση αγώνα ξιφασκίας με αμαξίδιο από μικρούς φίλους. Ώρα έναρξης:19:00.

Το Σάββατο στο Ομήρειο θα πραγματοποιηθεί ημερίδα  στην οποία θα συμμετάσχουν οι: Τάκης Αλεξανδράκης, νομικός, δημοσιογράφος, πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας και αντιπρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου – ο οποίος θα μιλήσει για τη προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία. Παράλληλα ο Χρήστος Αγγουράκης, παραολυμπιονίκης στις ρίψεις με αμαξίδιο και η Κέλλυ Λουφάκη πρωταθλήτρια Ελλάδας στη ξιφασκία με αμαξίδιο και ο Κων/νος Θέμελης αθλητής τοξοβολίας  θα μιλήσουν για το αθλητικό και παραολυμπιακό ιδεώδες και πώς ο αθλητισμός αλλάζει την ζωή των ατόμων με αναπηρία.

Τέλος θα συμμετέχουν η Ελπίδα Κυριακίδου  εργοθεραπεύτρια  και η Σόφη Διαμαντή αρχαιολόγος, ειδική παιδαγωγός, οι οποίες θα προσεγγίσουν το θέμα του αυτισμού.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ