25.7.2014 13:51

Γύρισαν πλάτη στην απογραφή

ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΧ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Η δημοτική κοινωφελής εταιρία Δήμου Οινουσσών, η
Διαχείριση απορριμμάτων Νοτίου Χίου (ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ.) Α.Ε. και η
Μονομετοχική Αξιοποίησης Ακινήτων Δήμου Χίου Α.Ε. είναι ανάμεσα στις 133 δημοτικές εταιρείες και αναπτυξιακές εταιρείες που δεν έχουν ακόμη απογραφεί.

Θέλουν απογραφή
Τα στοιχεία κοινοποίησε την Τετάρτη το υπουργείο Εσωτερικών και οι τρεις εταιρείες, οι δυο της Χίου και η μία των Οινουσσών, βρίσκονται στη λίστα του υπουργείου  ανάμεσα στις Αναπτυξιακές Δημοτικές Επιχειρήσεις που αρνούνται να απογραφούν, με το επιχείρημα ότι δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά επιβιώνουν από προγράμματα της Ε.Ε., με βάση τα οποία και διαμορφώνονται οι αμοιβές των απασχολουμένων.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει αίτημα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για ένταξή τους στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, διότι οι δήμοι κατέχουν άνω του 50% των μετοχών στις εταιρείες αυτές. Αυτό θα έχει ενδεχομένως συνέπειες στις αμοιβές των απασχολουμένων, καθώς η ένταξη στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης είθισται να ακολουθείται από ένταξη στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.Όπως σημείωσε, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, η αξιολόγηση κάθε μονάδας ξεχωριστά είναι απαραίτητη, προκειμένου να γίνει στη συνέχεια σοβαρή δουλειά στελέχωσης- με δεδομένο, μάλιστα, ότι στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, οπότε σημειώθηκαν μεγάλες αλλαγές στο ανθρώπινο δυναμικό, φθάσαμε να έχουμε δομές με έναν μόνο απασχολούμενο, έναν διευθυντή ή έχουν καταργηθεί απαραίτητες υπηρεσίες λόγω κενών οργανικών θέσεων.

«Τι να δηλώσεις;», απαντά ο Π. Φλάμος;

Τη δική του εξήγηση για την παρουσία της Μονομετοχικής στη λίστα του υπουργείου έδωσε στον «π» ο Π. Φλάμος υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει προσωπικό στην εταιρεία για να δηλωθεί. «Μόλις έναν υπάλληλο έχουμε κι αυτόν μέσω ΟΑΕΔ. Τι να δηλώσουμε; Αυτό στείλαμε στο υπουργείο κι αυτό θα ξαναστείλουμε» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι για το θέμα αυτό μεταξύ άλλων είχε και συνάντηση με τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο Μ. Βουρνού και τους συμβούλους του.

Έγινε παρεξήγηση
Μόλις χθες και μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό ο Στ.. Σουρέλας μπόρεσε να ξεμπλέξει το κουβάρι και να προχωρήσει σε σχετική δήλωση ότι στον ΔΙΑΝΟΧ δεν υπάρχει προσωπικό και η εταιρεία βρίσκεται ανενεργή.
«Είχε γίνει μια παρεξήγηση, στείλαμε έγγραφο από τον Φλεβάρη κι ενημερώναμε ότι δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό και είναι ανενεργή η εταιρεία μας. Επικοινωνούμε ξανά σήμερα και μας λέει η συγκεκριμένη υπάλληλος ότι πρέπει να κάνουμε την απογραφή όπως και να έχει. Έτσι μιλήσαμε με τον αρμόδιο μας είπε τι πρέπει να κάνουμε και αποκαταστάθηκε  το θέμα δηλώνοντας ότι στην ανώνυμη εταιρεία προσωπικό δεν υπάρχει  αλλά υπάρχουν δυο εξωτερικούς συνεργάτες και ένας εργολάβος» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΙΑΝΟΧ Στ. Σουρέλας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ