27.5.2015 16:59

Γυναίκες έτοιμες για όλα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ OΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

Ανοικτό κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να αγωνιστούν, που επιθυμούν να προσφέρουν σε όλους τους τομείς  να βρεθούν και να πλαισιώσουν τον Σύλλογο Γυναικών Χίου απεύθηναν τα μέλη του στο νησί μας, παρουσία και της γραμματέα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, Αιμιλίας Αγκαβανάκη.

Η ιστορία

«Από την ίδρυση της η Ο.Γ.Ε. διαφοροποιήθηκε από τις άλλες γυναικείες οργανώσεις, τονίζοντας ότι το Γυναικείο Ζήτημα, το ιστορικό αυτό φαινόμενο, είναι ένα σύμπλεγμα οικονομικών, πολιτικών, πολιτιστικών ανισοτιμιών και διακρίσεων που εκδηλώνονται σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συμπεριλαμβανόμενων και των σχέσεων των δύο φύλων, σχέσεις που πηγάζουν από τις ταξικές σχέσεις εκμετάλλευσης. Διακήρυξε ότι την ισοτιμία των γυναικών την έβλεπε μέσα στα πλαίσια της κατάργησης των ταξικών σχέσεων εκμετάλλευσης των εκμεταλλευτικών κοινωνιών και όχι μόνο μέσα από την ισονομία ανάμεσα στα δύο φύλα, γι’ αυτό δεν την έβλεπε σε αντιπαράθεση με τους άνδρες» είπε η κ. Αγκαβανάκη εξηγώντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ΟΓΕ και τι τη διαφοροποιεί από τις άλλες οργανώσεις. 

Για τα τοπικά ζητήματα μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Ευγενία Κώττη μην παραλείποντας να καταγγείλει ότι ο σύλλογος γυναικών με την τόσο πλούσια δράση με πρόσφατη την τελευταία παραγωγή παιδικού θεάτρου, εδώ και δυο χρόνια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ επιχορήγηση από τον δήμο Χίου.

«Ο Σύλλογος Γυναικών μπορεί να μη φαίνεται πολύ αλλά αγωνίζεται και στέκεται στο πλευρό της κάθε γυναίκας. Θέλουμε περισσότερες γυναίκες κοντά μας. Θέλουμε γυναίκες που να ξέρουν λιγότερες συνταγές αλλά να πιστεύουν πως πρέπει να αγωνιστούν γι αυτές για τα παιδιά τους για την οικογένεια τους. Θέλουμε γυναίκες αποφασισμένες να αφήσουν τον καναπέ», κατέληξε η κ. Κώττη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ