5.2.2014 16:22

Google: Βάζει «νερό στο κρασί της» για να γλυτώσει πρόστιμο-μαμούθ

Για να γλυτώσει το υπέρογκο πρόστιμο από τις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, η Google υποσχέθηκε ότι, από εδώ και στο εξής, θα είναι πιο προσεκτική όταν θα αναφέρεται στους αντιπάλους της. 

Σύμφωνα με το BBC, η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο είχε στείλει μία πρόταση στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού οι οποίες την απειλούσαν με πρόστιμο δισεκατομμυρίων για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που κατέχει στην αγορά.

Σε αυτή τη νέα πρόταση, όπως επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της Google, ο ιντερνετικός κολοσσός συμφωνεί να περιλαμβάνει τα λογότυπα των αντιπάλων τoυ μαζί με τα links στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. 

Επίσης θα διευκολύνει τους διαφημιστές να μετακινούν τις καμπάνιες τους σε άλλες μηχανές αναζήτησης όπως η Yahoo! και η Mircosoft. 

Αυτή ήταν η τρίτη  πρόταση της Google προς τον αρμόδιο επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, ο οποίος είχε απορρίψει τις δύο προηγούμενες και όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο, την είδε με "καλό μάτι".  

Γεγονός είναι πάντως, ότι, στην πρόταση αυτή, η οποία «δείχνει πολύ καλύτερη στα μάτια των Βρυξελλών», η Google κάνει σημαντικές παραχωρήσεις προς τους αντιπάλους στην παροχή αποτελεσμάτων αναζήτησης, προκειμένου να τερματιστεί μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια και θα μπορούσε να της στοιχίσει περισσότερα από 5 δισ. ευρώ.  

Η έρευνα της Κομισιόν ξεκίνησε  ύστερα από καταγγελίες δέκα περίπου ανταγωνιστών της, στις οποίες περιλαμβάνονται η Microsoft και η Foundem.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ