Κοινωνία

29/9/15 10:12

τελ. ενημ.: 29/9/15 10:12

Γνωρίστε τις πιο 'έξυπνες' χώρες του κόσμου

Από το 2008 το Πανεπιστήμιο του Cornell σε συνεργασία με το INSEAD και το World Intellectual Property Organization καταρτίζουν τη λίστα του Παγκόσμιου Δείκτη Καινοτομίας, που πρόκειται επί της ουσίας για μία λίστα με χώρες που στοχεύουν στην καινοτομία και «παράγουν» σειρά καινοτόμων εγχειρημάτων.

Οι κορυφαίες δεκαπέντε χώρες της φετινής λίστας είναι… παλιοί γνώριμοι για τους ανθρώπους που την καταρτίζουν, αφού κυριαρχούν παγίως και στις επτά γενικές κατηγορίες: στην έρευνα, στις υποδομές, στους θεσμούς, στην αγορά, στην επιχειρηματική κουλτούρα, στη γνώση και στη δημιουργικότητα.

Ελάτε να τις γνωρίσουμε!

 

 

 

15. ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Η διαρκώς αυξανόμενη καινοτομία στην κινηματογραφική βιομηχανία και συγκεκριμένα στη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών διατηρεί τη χώρα σε υψηλή θέση.

 

 

 

14. ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Η χώρα υπερηφανεύεται για τον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης.

 

 

 

 

13. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα οικονομικά δεινά και θέτει την ανάπτυξη καινοτομίας στην αποθήκευση δεδομένων στο διαδίκτυο παγκοσμίως ως πρωταρχικό της στόχο.

 

 

12.  ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Η χώρα κατατάσσεται στην κορυφή των χωρών με τις περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και παραγωγής τεχνολογίας, δηλαδή τεχνολογίας αυτοκινήτων.

 

 

 

11. ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Αν και πέρσι δεν κατάφερε να μπει στη λίστα, το Χονγκ Κονγκ διαδραματίζει έναν διαρκώς διευρυνόμενο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία.

 

Δείτε τις υπόλοιπες χώρες εδώ

 

Πηγή: Fortunegreece.com

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση