Κοινωνία

5/11/15 9:16

τελ. ενημ.: 5/11/15 9:16

Γκρεμίστε τον φράκτη της ντροπής

Γκρεμίστε τον φράκτη της ντροπής

«Επειδή η φρίκη και οι εικόνες πνιγμένων παιδιών στα παγωμένα νερά του Αιγαίου δεν είναι κάτι που “με τον καιρό συνηθίζεται”. Επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση –της χωρίς όρια  λιτότητας και των μνημονίων- επιτρέπει και διευκολύνει την ανενόχλητη διέλευση του κεφαλαίου, αλλά υψώνει σύνορα και φράχτες για να αποκλείσει πρόσφυγες και μετανάστες

-Επειδή κατανοούμε ότι όσο σιγοκαίνε οι εστίες πολέμου στην Ανατολή, αποτέλεσμα των δεκάδων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της “πολιτισμένης” Δύσης, ο μόνος ασφαλής προορισμός αυτή τη στιγμή για τους πρόσφυγες παραμένει η Ευρώπη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα Βορείου Αιγαίου, ζητώντας το γκρέμισμα του φράκτη του Έβρου.

« Η Ευρώπη φρούριο του δόγματος της αποτροπής με την παρουσία και ενίσχυση της Frontex και η δουλοπρέπεια στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ δεν μπορεί να είναι σε καμιά περίπτωση η “λύση”.

·        -Να αναζητήσει δρόμους ασφαλούς διέλευσης των προσφύγων μέσα από το ελληνικό έδαφος χωρίς να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

·        -Να στελεχωθούν οι δομές ταχείας καταγραφής των προσφύγων, στήριξης, φροντίδας τους και αξιοπρεπούς φιλοξενίας τους για όσο διάστημα βρίσκονται επί του ελληνικού εδάφους.

·        -Να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα αποβλέπουν στη δημοκρατική σταθεροποίηση της Συρίας και της Μ. Ανατολής ώστε να ανακοπεί το κύμα των προσφύγων», καταλήγει η ανακοίνωση.

                                                                                                                                                   

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση