5.11.2015 9:16

Γκρεμίστε τον φράκτη της ντροπής

Γκρεμίστε τον φράκτη της ντροπής

«Επειδή η φρίκη και οι εικόνες πνιγμένων παιδιών στα παγωμένα νερά του Αιγαίου δεν είναι κάτι που “με τον καιρό συνηθίζεται”. Επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση –της χωρίς όρια  λιτότητας και των μνημονίων- επιτρέπει και διευκολύνει την ανενόχλητη διέλευση του κεφαλαίου, αλλά υψώνει σύνορα και φράχτες για να αποκλείσει πρόσφυγες και μετανάστες

-Επειδή κατανοούμε ότι όσο σιγοκαίνε οι εστίες πολέμου στην Ανατολή, αποτέλεσμα των δεκάδων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της “πολιτισμένης” Δύσης, ο μόνος ασφαλής προορισμός αυτή τη στιγμή για τους πρόσφυγες παραμένει η Ευρώπη», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Ενότητα Βορείου Αιγαίου, ζητώντας το γκρέμισμα του φράκτη του Έβρου.

« Η Ευρώπη φρούριο του δόγματος της αποτροπής με την παρουσία και ενίσχυση της Frontex και η δουλοπρέπεια στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ δεν μπορεί να είναι σε καμιά περίπτωση η “λύση”.

·        -Να αναζητήσει δρόμους ασφαλούς διέλευσης των προσφύγων μέσα από το ελληνικό έδαφος χωρίς να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

·        -Να στελεχωθούν οι δομές ταχείας καταγραφής των προσφύγων, στήριξης, φροντίδας τους και αξιοπρεπούς φιλοξενίας τους για όσο διάστημα βρίσκονται επί του ελληνικού εδάφους.

·        -Να αναλάβει εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα αποβλέπουν στη δημοκρατική σταθεροποίηση της Συρίας και της Μ. Ανατολής ώστε να ανακοπεί το κύμα των προσφύγων», καταλήγει η ανακοίνωση.

                                                                                                                                                   

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ