6.8.2012 9:59

Γιορτή από τα ψηλά! (ΒΙΝΤΕΟ)

- ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΑ ΔΑΦΝΩΝΑ

 

Είναι ένα από τα πιο όμορφα ξωκλήσια του νησιού χτισμένο σε μια από τις πλέον διακριτές περιοχές, στο βουνό πάνω από το Δαφνώνα. Το μικρό ξωκλήσι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα άνοιξε και χθες τις πόρτες του και υποδέχθηκε δεκάδες επισκέπτες που αγνόησαν τις δυσκολίες πρόσβασης και επέλεξαν το πιο όμορφο «μπάλκόνι» με θέα όλη την πόλη, τον Κάμπο και τα χωριά των Καμποχώρων.

Το αδερφάτο των Δαφνούσων χρόνια τώρα επιμελείται την γιορτή που στις 6 Αυγούστου αποτελεί ευκαιρία για μια ευρεία μάζωξη, φίλων, γνωστών, επισκεπτών, προσκυνητών, που συρρέουν στην ψηλή κορυφή του βουνού και με τους δικούς τους μεζέδες ο καθένας, απολαμβάνουν τη βραδιά που είναι όντως ξεχωριστή.

Αφού ολοκληρωθεί η λειτουργία, τα τραπέζια στρώνονται, τα πιάτα μοιράζονται και η κάθε οικογένεια προσφέρει τα φαγητά που έχει ετοιμάσει από το σπίτι της. Το απόγειο της αλληλεγγύης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Σήμερα, στο μικρό ξωκλήσι της Μεταμόρφωσης η γιορτή συνεχίζεται. Μετά τις 11.00 – 12.00 το πρωί και αφού ολοκληρωθεί η λειτουργία, το ρεβιθοπίλαφο θα προσφερθεί δωρεάν σε όσους βρεθούν στο μεγάλο αυλόγυρο και σίγουρα το γλέντι θα κρατήσει σε μάκρος.

Η ιστοσελίδα www.politischios.gr βρέθηκε στο χώρο και σας μεταφέρει το κλίμα, τη γιορτή αλλά και την υπέροχη θέα που προσφέρεται.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ