12.2.2021 11:40

Γιώργος Χαλάτσης: «Αυτοί που βάζουν το δάχτυλο στον χάρτη της Χίου να ξέρουν τι δείχνουν»

Κατακόρυφα έχει ανέβει το πολιτικό θερμόμετρο μετά την αποκάλυψη του politischios.gr για το σημείο όπου η Δημοτική Αρχή αναμένεται να προτείνει ως χώρο για τη δημιουργία νέας δομής.

Η πρώτη παρέμβαση ουσίας, ήρθε από τον Γιώργο Χαλάτση, που διαβάζοντας το ρεπορτάζ του «π» καυτηρίασε με τον δικό του τρόπο την επιλογή της συγκεκριμένης έκτασης.

 

«Αυτοί που βάζουν το δάχτυλο στον χάρτη, θα πρέπει να ξέρουν τι δείχνουν με αυτό το δάχτυλο», είπε με νόημα.

«Δεν θα αφήσουμε να γίνει καμία δομή, ούτε στο Θόλος, ούτε στο κεντρικό Αίπος, που κάποιοι το λένε τελείως απαξιωτικά», είπε ο κ. Χαλάτσης και εξήγησε:

«Αυτά που έδειξε η κάμερα του «π» είναι έργα μόχθου και αιώνων και σήμερα αποτελούν μνημεία πολιτισμού. Αυτά τα μνημεία είναι πολύ κοντά στον Ανδρόλακκο και πρόκειται για πολιτιστική κληρονομιά μεγάλης σπουδαιότητας. Αυτό το τοιχογύρι που φαίνεται στο βίντεο, είναι το μοναδικό στην Ευρώπη, πέτρινο σύνορο που χωρίζει τα όρια Αναβάτου, Πιτυούς και Βροντάδου και βέβαια από κει διέρχεται η μεγάλη στράτα του ξεχειμωνιού, την οποία εμείς θέλουμε να αναδείξουμε πανευρωπαϊκά», ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ