3.6.2015 17:23

Γηγενής συγκινητική προσπάθεια στα Αγιάσματα

• ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΒΗΜΑ Η ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΥΛΗ ΑΛΛΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΚΡΥΣ

Το πρώτο δείγμα γραφής της Κοινωνική Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Θέρμαι Αγιασμάτων», η ηλεκτρονική πύλη παρουσίασης του θερμαλιστικού συστήματος γύρω από την περιοχή, παρουσιάστηκε σήμερα στο Ομήρειο. Οι ελάχιστοι παρευρισκόμενοι, κατά βάση καταγόμενοι από την περιοχή, αντικατοπτρίζουν όμως το βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας, καθώς ακόμα και από το Δήμο Χίου η εκπροσώπηση ήταν ελλιπής.

Τη σημερινή δυναμική του χώρου παρουσίασε ο υδρογεωλόγος κ. Ζήσης Αγγελίδης, τονίζοντας ότι, αν και στα Αγιάσματα ακολουθούνταν ο πανελλαδικός μέσος όρος λουτροθεραπειών έπρεπε να γίνονται 20.000 – 25.000 ετησίως, ενώ σήμερα γίνονται μόλις 2.000 κατ’ έτος. Παράλληλα εστίασε την προσοχή του στην απαραίτητη καλλιέργεια των ιαματικών πηγών, οι οποίες σήμερα αποδίδουν μόλις 2,5 κυβικά/ώρα, ποσότητα που επιβάλλεται να αυξηθεί τουλάχιστον στα 10 κυβικά/ώρα. «Με τη σημερινή ποσότητα δεν νοείται οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης», ξεκαθάρισε. 

Περισσότερα στον "π" της Πέμπτης

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ