5.5.2014 10:48

Γιατρός ο... κανένας

ΟΡΦΑΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Είδος υπό εξαφάνιση είναι πλέον ο αγροτικός γιατρός για τα χωριά μας από το μικρότερο μέχρι το μεγαλύτερο. Η έλλειψη κινήτρων σε συνδυασμό με τις ελάχιστες αποδοχές και τα επιπλέον έξοδα με τα οποία επιβαρύνονται οι αγροτικοί γιατροί ( ενοίκια, καύσιμα κ.λπ) έχει βάλει στα αζήτητα τις θέσεις των αγροτικών γιατρών που προκηρύσσονται κανονικά από το υπουργείο.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα Ψαρά πάνω από 6 μήνες δεν υπάρχει αγροτικός γιατρός ούτε μπορεί σε καμιά περίπτωση να χαρακτηριστεί τυχαίο το γεγονός ότι στην τελευταία προκήρυξη του υπουργείου για αγροτικούς γιατρούς ενώ ζητήθηκαν έντεκα δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον κανείς.

Έτσι χωρίς γιατρό μένουν τα Κουρούνια, η Παρπαριά, τα Καμπιά, τα Ψαρά η Βολισσός αλλά και μεγάλα χωριά και τουριστικές περιοχές όπως ο Αγ. Μηνάς, η Καλλιμασιά και οι  Φυλακές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή την περίοδο γιατροί υπάρχουν μόνο σε 2-3 αγροτικά ιατρεία σε όλη τη Χίο.

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, αν δεν προχωρήσει ένα σχέδιο παροχής επιπλέον κινήτρων γα τους αγροτικούς γιατρούς (δωρεάν φιλοξενία σε δημοτικά ακίνητα κ.λπ) τότε το πιο πιθανό είναι τα χωριά μας να μείνουν χωρίς ιατρείο με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ