23.9.2022 13:09

Γιάννης Κούρος - "Μεταλαμπαδεύουμε το φως της ιστορικής γνώσης στις νεότερες γενιές" (ΒΙΝΤΕΟ)

Το όνομά του είναι συνυφασμένο με το δρομικό κίνημα. Ο Γιάννης Κούρος έσπασε όλα τα ρεκόρ τρέχοντας σε μαραθωνίους και υπερμαραθωνίους αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα όρια.

Η αθλητική του καριέρα είναι ακόμα και σήμερα ανυπέρβλητη, κατέρριψε τουλάχιστον 160 παγκόσμια ρεκόρ και κατάφερε να γράψει το όνομά του στο βιβλίο Γκίνες.

Ο μυθικός δρομέας βρέθηκε στη Χίο, στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας για τα 100 χρόνια από τις σφαγές του 1822, όντας ο πρώτος που άναψε τη δάδα που θα μεταφερθεί σε κάθε γωνιά του νησιού.

«Βρίσκομαι στη Χίο σε μία επετειακή εκδήλωση, οδυνηρή θα λεγα για το νησί και για τον ελληνισμό όπου σφαγιάστηκαν πλείστοι των κατοίκων και αυτό είναι πολύ συγκινητικό. 

Θαρρώ πως είναι αναγκαίο μετά από 200 χρόνια να θυμόμαστε και να τιμούμε τις θυσίες των προγόνων αλλά και την προσπάθειά τους για την ελευθερία. Και είναι αναγκαίο η νεολαία να παίρνει αυτά τα μηνύματα και να μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές, ούτως ώστε αυτό το μήνυμα της ελευθερίας και της αγάπης και της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο να είναι ψηλά τις αξίες για να έχουμε μία καλύτερη κοινωνία στο μέλλον.

Γιατί αυτό σημαίνει ελληνικό στοιχείο και ελληνική παιδεία και θαρρώ πως μένει κάτι από κάθε τέτοια εκδήλωση η οποία είναι κρίσιμη για το μέλλον», ανέφερε στην κάμερα του «Π».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ