25.8.2015 18:17

Για πρώτη φορά... τουριστικός προορισμός

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ Ο ΣΥΝΤΩΝΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΉ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΥ EMERLAND PRINCESS

Ψηλά τον πήχη της απόδοσης, της συνεννόησης και του επαγγελματισμού έβαλαν για πρώτη ίσως φορά μετά από χρόνια ο Δήμος σε απόλυτο συντονισμός με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τα ΚΤΕΛ, τα ΤΑΞΙ, τις δημόσιες υπηρεσίες (αρχαιολογία) και όλη την αγορά.

Η χθεσινή άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Emerald Princess  και ο συντονισμός όλων με ζητούμενο την εξυπηρέτηση των  3.247 επιβατών του αποτελεί μια πολύ καλή αφετηρία για τη συνέχιση ανάλογων πρωτοβουλιών κι αποδεικνύει ότι το έλλειμμα δεν είναι τα οικονομικά τόσο όσο στην ιδέα και στην ανάληψη πρωτοβουλίας.

Το πλοίο

Από 7 το πρωί της Δευτέρας αγκυροβόλησε ανοιχτά του λιμένα της Χίου. Το πλοίο Emerald Princess .

Το συνολικού μήκους 289 μέτρων πλοίων μεταφέρει 3.247 επιβάτες και 1.170 άτομα πλήρωμα από χώρες όπως η Αμερική, η Αγγλία και η Ισπανία.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη επίσκεψη του πλοίου μέσα στο Καλοκαίρι. Η πρώτη προσέγγιση ήταν στις 22 Ιουνίου όπου μετέφερε 2.969 επιβάτες.

Η μεταφορά των επιβατών πραγματοποιήθηκε με λάντζες ενώ το πλοίο αναχώρησε για την Κωστάντζα της Ρουμανίας στις 18:00 το απόγευμα.

Η προετοιμασία

Από τις προηγούμενες μέρες υπήρχε μια απ’ ευθείας επικοινωνία του Δημήτρη Καράλη με τους τουριστικούς πράκτορες, με το γραφείο τουρισμού του Δήμου, με την αρχαιολογία, τα ΚΤΕΛ και τα ΤΑΞΙ. Στόχος η κατά τον δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση, η δημιουργία των καλύτερων εντυπώσεων στους επισκέπτες σε όλους τους τομείς με απόμερη στόχευση αυτοί να αποτελέσουν τους διαφημιστές μας και γιατί όχι και τους επόμενους τουρίστες μας εκ νέου.

Στα ΚΤΕΛ

Πράγματα χιλιοειπωμένα όπως όμως για πρώτη φορά υλοποιήθηκαν τέθηκαν σε εφαρμογή με τα ΚΤΕΛ να τροποποιούν τα δρομολόγια τους. «Κοιτάξαμε αρχικά οι μεμονωμένοι επιβάτες, αυτοί που δεν θα ακολουθούσαν τις οργανωμένες εκδρομές που θα ήθελαν να πάνε. Τροποποιήσαμε τα δρομολόγια ανάλογα τον χρόνο παραμονής τους και τις δυνατότητες που είχαμε .Υπήρχε ενδιαφέρον για τη Νέα Μονή, οπότε φτιάχτηκε ένα δρομολόγιο για εκεί» εξηγεί ο αντιδήμαρχος, μην κρύβοντας την ικανοποίηση του αφού οι μισοί τουρίστες ξεχύθηκαν στις εκδρομές το πρωινό και οι άλλοι μισοί το μεσημέρι, παραμένοντας στην πόλη και τονώνοντας και την  αγορά μας.

Στα ΤΑΞΙ

Ανάλογες συνεννοήσεις υπήρχαν και με τα ΤΑΞΙ όπου από το γραφείο τουρισμού του Δήμου  δίνονταν οδηγίες για δυνατότητα επισκέψεων σε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους με ΤΑΞΙ. 

Και η αρχαιολογία

Εκείνο που πραγματικά εντυπωσίασε όμως ήταν το γεγονός ότι «δύσκαμπτες» υπηρεσίες όπως η αρχαιολογική κατάφεραν να καμφθούν και να συνεργαστούν προς όφελος όλων «Ήταν πολύ σημαντικό πως παρότι Δευτέρα είναι η αργία των Μουσείων, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι λειτούργησαν για να μπορεί ο κόσμος να τους επισκεφτεί» ανέφερε ο κ. Καράλης, ευχαριστώντας με τον τρόπο του, τους υπεύθυνους για την ανταπόκριση.

Καθαριότητα

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, το βάρος έπεσε και στην υπηρεσία καθαριότητα που ειδικά σε κομβικά και κεντρικά σημεία υπερέβαλλε εαυτόν για να νοικοκυρέψει την πόλη.

Και η τροχαία

Ανάλογη αυξημένη ήταν και η ετοιμότητα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση οδηγών και εκδρομέων και την αποτροπή ατυχημάτων. Το «πείραμα» ήταν επιτυχές κι απαιτείται να μην είναι η εξαίρεση αλλά να γίνει ο... κανόνας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ