26.8.2014 11:18

Γεμάτοι οι κάδοι, άδειες οι βάρδιες

Στην έλλειψη προσωπικού αποδίδεται το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια

Άνιση μάχη με τα σκουπίδια υποστηρίζει ότι δίνει καθημερινά η υπηρεσία καθαριότητας μην μπορώντας παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της καθημερινής αποκομιδής απορριμμάτων σε όλη την έκταση του νησιού.

Στο κέντρο της πόλης σε πολυσύχναστες και αν μη τι άλλο τουριστικές περιοχές όπως το λιμάνι, οι κάδοι το πρωί της Δευτέρας ξεχείλιζαν από σκουπίδια. Η δυσοσμία ήταν αφόρητη και η αυξημένη θερμοκρασία επιδείνωνε την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

Συνολικά το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας ανέρχεται στα 89 άτομα μόνιμοι και έκτακτοι που ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, μάλλον  δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

«Συνολικά, μαζί με εκείνους που έχουν άδειες, ρεπό κ.λπ. μόνιμοι και έκτακτοι στην υπηρεσία απασχολούνται 89 άτομα. Είμαστε λίγοι, λιγότεροι από ποτέ και σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις βλάβες. Μια τέτοια έθεσε εκτός λειτουργίας από την προηγούμενη εβδομάδα ένα απορριμματοφόρο  με αποτέλεσμα να μείνει πίσω η αποκομιδή. Από χθες με ένα επιπλέον απογευματινό δρομολόγιο, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα», δήλωσε στον «π» ο Ν. Μαρτάκης .

Το πρόβλημα της  έλλειψης προσωπικού  θα συνεχίσει να υφίσταται στην υπηρεσία σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό από τον Νοέμβρη οπότε λήγουν οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού και η υπηρεσία θα πρέπει να ανταποκριθεί στο ίδιο έργο με λιγότερο προσωπικό κατά τα 2/3.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ