27.12.2021 13:19

ΓΕΚ Τέρνα – Έτοιμη για εργασίες στο Θόλος από τις 4 Ιανουαρίου

Απέστειλε έγγραφο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου με το οποίο ζητά την παρουσία αρχαιολόγου στην περιοχή που θα επιβλέψει τα έργα

Σε αναβρασμό και σε προετοιμασίες για δυναμικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι κάτοικοι των Καρδαμύλων, της Συκιάδας, της Λαγκάδας αλλά και του Βροντάδου, αφού οι εξελίξεις αναφορικά με τη δημιουργία νέας δομής στο Θόλος είναι ραγδαίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», η εταιρεία ΓΕΚ Τέρνα που αναδείχθηκε ανάδοχος της δημιουργίας δομών σε Χίο, Λέσβο και Φυλάκιο Έβρου, δηλώνει έτοιμη να ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή ακόμα και στις αρχές του χρόνου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, απέστειλε σχετικό έγγραφο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, ενημερώνοντας ότι, είναι έτοιμη να ξεκινήσει εργασίες από τις 4 Ιανουαρίου, ζητώντας μάλιστα την παρουσία αρχαιολόγου που θα επιβλέπει όσα γίνονται στην περιοχή.

Όλα αυτά τη στιγμή, που, αφενός το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Θόλους δεν έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη σε επίπεδο Αστικού Δικαστηρίου, αφετέρου ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει στην περίφραξη της έκτασης που θα γίνουν οι εργασίες.

Σε κάθε περίπτωση, τα Τοπικά Συμβούλια των παραπάνω περιοχών πιέζουν τον Δήμο Χίου να προχωρήσει σε περίφραξη της έκτασης, με εγγυητές τους ίδιους τους αιρετούς, που καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη τις αποφάσεις του Δ.Σ..

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ