31.3.2015 10:38

Φτιάχνουν την αίθουσα άφιξης επιβατών εξωτερικού

ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΕ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Ξεπέρασε και τον σκόπελο της γραφειοκρατίας ο Μ. Μπελέγρης και ξεκινά να “φτιασιδώνει”, την  αίθουσα άφιξης επιβατών εξωτερικού , η οποία όπως αναδείχθηκε και πρόσφατα σε πρωτοσέλιδο του «π» θύμιζε και θυμίζει αίθουσα άφιξης επιβατών τριτοκοσμικής χώρας.

Η γραφειοκρατία

Η παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου από το λιμενικό ταμείο στο Υπ. Οικονομικών αποτελούσε την αιτία για την αδυναμία εκτέλεσης επισκευαστικών εργασιών στο κτίριο. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου προσπαθώντας να ξετυλίξει το κουβάρι, ξεκίνησε τις κρούσεις στο υπουργείο Οικονομικών,  σε γραμματείς, διευθύνσεις ακόμη και στην Εταιρεία Αξιοποίησης των Ακινήτων του Δημοσίου και τελικά μόλις προχθές κατάφερε να επανέλθει στα χέρια του λιμενικού ταμείου Χίου η χρήση της αίθουσας άφιξης επιβατών εσωτερικού, που συνεπάγεται με τη δυνατότητα επέμβασης και επισκευών στο υπάρχον κτίριο. 

Έναρξη εργασιών

Η έλευση του συγκεκριμένου εγγράφου σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών επισκευής της αίθουσας με τις ημερομηνίες να πιέζουν, αφού και λόγω Πάσχα αλλά κυρίως λόγω καλοκαιριού η αίθουσα πρέπει και αν επισκευαστεί αλλά και να λειτουργεί πλήρως και απρόσκοπτα.

Σήμερα στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής ο κ. Μπελέγρης θα καταθέσει την πρότασή για την έγκριση του έργου επισκευής και αποκατάστασης του κτιρίου της αίθουσα αφίξεων εξωτερικού. Το έργο που σύμφωνα με τον πρόεδρο θα γίνει με απευθείας ανάθεση, αφού πρώτα εξασφαλιστεί ότι θα κατατεθούν προσφορές από διάφορους εργολάβους, θα περιλαμβάνει τη μόνωση της οροφής ώστε να σταματήσει το πρόβλημα με την υγρασία, το φρεσκάρισμα στους εσωτερικούς χώρους της αίθουσας, επιδιορθώσεις κι αποκατάσταση στις τουαλέτες και στο στέγαστρο. «Είναι μια πρώτη επέμβαση για να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Από κει και πέρα τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει μια συνολική μελέτη για την αποκατάσταση του κτιρίου» καταλήγει ο κ. Μπελέγρης.

Και ΑΤΜ

Ωστόσο στα άμεσα σχέδια του προέδρου του Λιμενικού ταμείου είναι και η εγκατάσταση ενός ΑΤΜ στην αίθουσα άφιξης επιβατών για τη διευκόλυνση των επισκεπτών. «Πρέπει να είμαστε η μοναδική αίθουσα άφιξης επιβατών που δεν διαθέτει ΑΤΜ» σημείωσε ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου βάζοντας στους άμεσους στόχους του την αποκατάσταση κι αυτής της έλλειψης.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ