28.3.2014 11:08

Φώτισε η Φυλακή του Κάστρου

ΆΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ "ΚΟΡΑΗΣ"

Η Σκοτεινή Φυλακή γέμισε φως, κόσμο και νιάτα στην τελευταία εκδήλωση της Βιβλιοθήκης "Κοραής", την προηγούμενη Τετάρτη, σε μια βραδιά αφιέρωμα στον Νικοφόρο Βρεττάκο.
Την εκδήλωση χαιρέτησε η Προϊσταμένη της 3ης  Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Όλγα Βάσση, αφού και η 3 ΕΒΑ ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης. Η κ. Βάσση αναφέρθηκε στην αρχή μιας συνεργασίας με τη Βιβλιοθήκη και ακολούθως μίλησε και ο πρόεδρος  Βιβλιοθήκης Χρίστος Μπελλές. Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στη Δρ. Φιλολογίας Παρασκευή Φαρμάκη η οποία ανέπτυξε το θέμα «Νικηφόρος Βρεττάκος, ο ποιητής της αρχαιογνωστικής σοφίας και του νεοανθρωπισμού».
Την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά καθηγητές και μαθητές του «Διονυσίειου Μουσικού Σχολείου Χίου» με μελοποιημένα από τους ίδιους ποιήματα, ενώ ακούστηκαν απαγγελίες ποιημάτων του μεγάλου λογοτέχνη.
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με τη ζωή και το έργο του ποιητή καθώς επίσης και να περιηγηθούν στην κινητή έκθεση αρχειακού υλικού για τον Νικηφόρο Βρεττάκο, η οποία θα παραμείνει στη «Σκοτεινή Φυλακή» μέχρι το τέλος Μαϊου 2014.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ