6.6.2016 16:49

Φωτιά στον καταυλισμό της Σούδας

ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΣΚΗΝΗ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ

Κάτι παραπάνω από αναμενόμενες ήταν όσα εκτυλίχθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη δομή που διαχειρίζεται ο Δήμος Χίου με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην περιοχή της Σούδας.

Μία απλή διαμάχη μεταξύ προσφύγων και μεταναστών αποτέλεσε την αφορμή να καταγραφούν στο νησί μας εικόνες από Σάμο και Λέσβο, με μεγάλο μέρος του καταυλισμού της Σούδας να παραδίδεται στις φλόγες.

Η έναρξη της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η διαμαρτυρία ενός Ιρακινού ήταν αρκετή προκειμένου να λάβει χαρακτηριστικά γενικευμένης εξέγερσης. Μέσα σε λίγα λεπτά ομάδα μεταναστών, μετακίνησε κάδους στην είσοδο της δομής, έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα αυτή να εξαπλωθεί αρχικά στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας και των Μ.Κ.Ο. και αργότερα στους υπόλοιπους χώρους.

Από την μανία των διαμαρτυρομένων δεν ξέφυγαν ούτε η μεγάλη σκηνή που είχε στηθεί εκτός καταυλισμού και η οποία παραδόθηκε στις φλόγες σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη της αρχικής πυρκαγιάς.

Καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής στον «π» αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς μετανάστες κουβαλούσαν κουβέρτες και ρούχα και τα πετούσαν μέσα στην εστία της φωτιάς.

Η παρουσία της Πυροσβεστικής

Καίρια αποδείχθηκε στην πράξη τόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής όσο και η προσπάθεια των κατοίκων των Ταμπάκικων να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά στα σπίτια που βρίσκονταν ακριβώς πάνω από τον καταυλισμό. Στην προσπάθειά του να κατασβέσει άμεσα την πυρκαγιά ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο πόδι ενώ δύο ιδιοκτήτες σπιτιών ανέφεραν στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ότι υπέστησαν ζημιές.

Η παρουσία του Δήμου

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο τρεις άμεσα εμπλεκόμενοι αντιδήμαρχοι και συγκεκριμένα οι Δ. Καράλης, Γ. Καραμανής, Γ. Ζώας και Γ. Μπελέγρης, που από κοινού με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική συντόνιζαν την επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ