30.6.2012 12:38

Φως στα προνιακά επιδόματα

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑΣ

 
Κλιμάκιο το ΙΚΑ φτάνει το επόμενο διάστημα στη Χίο με σκοπό να περάσει από μικροσκόπιο τα επιδόματα τυφλότητας που δίνονται στο νησί.
Λίγους μήνες μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για «μαϊμού» επιδόματα τυφλότητας στο νομός μας, από το ΙΚΑ φτάνει κλιμάκιο προκειμένου να προχωρήσει σε εξονυχιστικό έλεγχο στα επιδόματα και στους δικαιούχους τους, προχωρώντας επί της ουσίας σε μια εκ νέου απογραφή.
Μάλιστα με έγγραφο τους προς το Δήμο Χίου, ζητούν τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου για να προχωρήσουν στον έλεγχο.
Θετική ήταν η ανταπόκριση του Π. Λαμπρινούδη ο οποίος μιλώντας στον «π» σημείωσε πως από την πλευρά του Δήμου δεν τίθεται θέμα άρνησης ή παρεμπόδισης της διεξαγωγής κανενός ελέγχου. Αντιθέτως θα παρασχεθεί η όποια βοήθεια ζητηθεί αι να «λάμψει η αλήθεια».
Το κλιμάκιο αναμένεται να φτάσει το  αμέσως επόμενο διάστημα στο νησί και να προχωρήσει στους ελέγχους που θα αποδείξουν τελικά αν το πρόβλημα έχει τις διαστάσεις που του αποδόθηκαν κι αν ισχύουν όσα καταγγέλθηκαν. Σε μια τέτοια περίπτωση το σίγουρο είναι πως θα βρεθούν  συμπολίτες μας αντιμέτωπη με βαριές κατηγορίες και θα κληθούν να επιστρέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά που αναλογούσαν στα επιδόματα που εισέπρατταν χωρίς να είναι δικαιούχοι.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ