29.4.2016 11:48

Φιλιά ζωής

ΜΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΕΝΑΙΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

Βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης βγάζει η διοίκηση του δημόσιου Γηροκομείου  “Ζωρζής Μιχαληνός” στον Κάμπο, μετά από ενέργειες που απαλύνουν τα προβλήματα  του και δημιουργούν ελπίδες  για την απρόσκοπτη λειτουργία του.                                                                   

Το κοινωνικό έργο που προσφέρει το δημόσιο γηροκομείο Χίου  “Ζωρζής Μιχαληνός” είναι σημαντικό, γι’ αυτό το ίδρυμα αντιμετωπίζεται με ευαισθησία και αποδεδειγμένα στηρίζουν τη λειτουργία του πολίτες και Πολιτεία.

Τρία είναι τα δεδομένα που επιτρέπουν στη διοίκηση  να λειτουργήσει και να σχεδιάσει πάλι το μέλλον του με αρκετή αισιοδοξία. Ρύθμιση χρεών στη ΔΟΥ, στη ΔΕΥΑΝΧ και επισκευή τριών δωματίων με χορηγία του Καλαμωτούση Ομογενή των Η.Π.Α Νικόλαου Μελισσηνού

«Πέρσι τα δεδομένα ήταν αρκετά απαισιόδοξα, αφού χρέη περίπου 600. 000 ευρώ απειλούσαν μας πνίξουν, αλλά τώρα είμαστε πολύ καλύτερα», δηλώνει στον «π» ο διευθυντής του Βαγγέλης  Σταμούλης.

Ρυθμίσεις χρεών

Το γηροκομείο εντάχθηκε στο καθεστώς  ρύθμισης των χρεών στο δημόσιο σε 100 δόσεις και το ποσόν των 400.000 ευρώ περίπου που χρωστάει θα πληρωθεί με μηνιαίο ποσόν που μπορεί να δοθεί.

Σημαντική κατανόηση έδειξε η ΔΕΥΑΝΧ Χίου, η οποία με  γενναία απόφαση του διοικητικού συμβουλίου θα εισπράξει τις 200.000 του χρέους σε 120 μήνες  με δόση  100 ευρώ το μήνα. Παράλληλα βέβαια θα καταβάλλει και τον εκάστοτε τρέχοντα λογαριασμό κατανάλωσης.

Χορηγία

Το ίδρυμα στηρίζεται πάντα από τους ευεργέτες, οι οποίοι κυριολεκτικά είναι οι αιμοδότες του. Αυτή τη φορά  Νικόλαος Μελισσηνός κάλυψε τις δαπάνες ανακαίνισης τριών δωματίων  στην παλιά πτέρυγα.

«Μας χρειαζόταν, γιατί έχουν αυξηθεί οι φιλοξενούμενοι και δεν είχαμε δωμάτια να τους στεγάσουμε. Πέρσι είχαμε 27 και φέτος προσφέρουμε στέγη σε 54. Ήδη το ένα από τα τρία έχει καλυφθεί και μέσα στην εβδομάδα  θα έλθουν άλλοι τρείς άνθρωποι. Του ζητήσαμε να κάνει ένα φρεσκάρισμα με  βάψιμο και εκείνος τα έκανε καινούρια.  Αντικατάστησε τα παράθυρα με  ενεργειακά διπλά τζάμια, το παρκέ, τα κουφώματα κα θα έλθει σε ένα μήνα να μας δει», δηλώνει με ικανοποίηση ο διευθυντής.

Ποιος είναι

Ο 49χρονος  Β. Σταμούλης κατάγεται από την Καλλιμασιά. Το Γηροκομείο του έχει γίνει  βίωμα, αφού είναι εκεί  από εννέα ετών. Η μητέρα του ήταν νοσοκόμα στο ίδρυμα  και τον  είχε συνεχώς μαζί της, σχεδόν εκεί μεγάλωσε.

Η διοίκηση

Ο δικηγορικός σύλλογος έχει ορίσει πρόεδρο το Δημήτρη Σαρρή . Διευθυντής είναι  ο Β. Σταμούλης, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Μπουγδάνος εκπροσωπεί  τον Σύλλογο Αττικοβοιωτίας Α. Κοραής.  Ο Ταμίας Μιχάλης Μισαϊλίδης και ο Γενικός Γραμματέας  Κώστας Λουτράρης εκπροσωπούν την Λονδίνειο Επιτροπή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ