23.7.2014 11:11

Φεστιβάλ μαστίχας

44 ΝΤΟΠΙΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Η καρδιά των ντόπιων παραγωγών θα χτυπήσει στους ρυθμούς του Φεστιβάλ Μαστίχας  σε μια έκθεση τοπικών παραδοσιακών πολιτιστικών και διατροφικών προϊόντων που θα ανοίξει τις πύλες της την Τετάρτη 30 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 3 Αυγούστου.

Η έκθεση αποτελεί τη μετεξέλιξη της Γιορτής αγροτουρισμού που κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν από την περιφέρεια Β. Αιγαίου φιλοξενώντας παραγωγούς από όλη της Ελλάδα.

Από φέτος όμως μόνο οι ντόπιοι παραγωγοί θα προβάλλονται και μάλιστα δωρεάν στα περίπτερα σε μια προσπάθεια προώθησης των τοπικών προϊόντων

Μια έκθεση ένα φεστιβάλ

Η Έκθεση εντάσσεται στο 1ο Φεστιβάλ Μαστίχας, το νέο θεσμό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο οποίος αποτελεί μέρος του «Πελάγους Πολιτισμού», που διοργανώνεται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013Στόχος του Φεστιβάλ Μαστίχας είναι η ανάδειξη του πολιτισμού της μαστίχας και η σύνδεσή της με το τοπικό τουριστικό προϊόν.

Οι εκθέτες

44 εκθέτες παίρνουν φέτος μέρος στην έκθεση σε αντίστοιχα περίπτερα. Ανάμεσα τους η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Δήμος Χίου, η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών,  Βιοτεχνίες γλυκών, ούζου και τοπικών ποτών γενικότερα καθώς και Χιώτες καλλιτέχνες  και σύλλογοι

Τα εγκαίνια

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουλίου  στις 19.30 ενώ για κάθε ημέρα της διάρκειας της έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ