4.9.2015 15:56

«Φέρτε σκάλες να ανέβουμε»

ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΜΕΣΤΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ

Οι Μεστούσοι το ήπιαν και αυτό το πικρό ποτήρι. Πάνω που πίστευαν ότι με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Λιμένα στο χωριό τους θα καρπώνονταν και τουριστικά οφέλη, η πραγματικότητα πέντε χρόνια μετά τους προσγειώνει ανώμαλα και καλό είναι να αρχίσουν να συμβιβάζονται με την ιδέα ότι το λιμάνι έχει καθαρά εμπορική χρήση και ουδόλως τουριστική.

Αυτό δεν προκύπτει μόνο από το γεγονός ότι σχεδόν κανένα τουριστικό σκάφος δεν προσεγγίζει την περιοχή, αλλά κυρίως από το ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκαφών (που εννοείτε πως συζητά για λιμάνια και αγκυροβόλια) γνωρίζει πως στο Λιμένα Μεστών δεν μπορεί να δέσει σκάφος. Αιτία δεν είναι άλλη από την διαφορά ύψους που προκύπτει από τους νέους προβλήτες. Δεν κατασκευάστηκαν με πρόβλεψη να μπορούν να δέσουν σε αυτούς μικρά σκάφη, αλλά εμπορικά πλοία. Αποτέλεσμα, όπως συζητήθηκε αρκετά και στη Regatta, όταν ένα ιστιοπλοϊκό φτάσει δίπλα στον προβλήτα, απαιτείται να σηκώσει σκάλα προκειμένου να αποβιβάσει τον κόσμο. Όχι να ρίξει σκάλα, να σηκώσει.

«Δυο μέτρα πάνω από τα κεφάλια μας είναι ο προβλήτας. Πως να δέσεις και γιατί να πας», αναρωτιόταν οι ιστιοπλόοι.... Έτσι το θέμα ας κλείσει κάπου εδώ. Και αφού προφανώς ούτε εμπορική κίνηση δεν έχει το λιμάνι, ας ξεκινήσουν οι Μεστούσοι να σκέφτονται σε τι άλλο μπορεί να τους χρησιμεύσει το έργο των πολλών εκατομμυρίων. Γιατί πέρα από τα Μεστά, μάλλον κανέναν υπεύθυνο στο υπόλοιπο νησί δεν απασχολεί τι, πότε και εάν θα γίνει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ