17.8.2012 18:00

Φέρνει Τούρκους το Μπαϊράμι

- ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 5 ΜΕΡΕΣ

 
Νέο κύμα Τούρκων τουριστών αναμένεται από αύριο στη Χίο με αφορμή την γιορτή του Μπαϊραμιού που βρίσκεται σε εξέλιξη από σήμερα στην Τουρκία. Ήδη τη Χίο πρόκειται να επισκεφτούν περισσότεροι από 500 Τούρκοι το Σάββατο, ενώ ο αριθμός θα πολλαπλασιάζεται σταδιακά στα μέσα της εβδομάδας.
 
Φεύγουμε εμείς, έρχονται οι απέναντι
Η επόμενη μέρα της εορτής της Παναγίας έχει συνδυαστεί με την αναχώρηση από το νησί των Ελλήνων επισκεπτών που κορυφώνεται στα μέσα του Αυγούστου. Το νησί σταδιακά αδειάζει και  ο μόνιμος πληθυσμός προετοιμάζεται για τη φθινοπωρινή περίοδο. Έτσι όμως συνέβαινε μέχρι φέτος. Από αύριο, στη Χίο θα φθάσει ένα νέο κύμα τουριστών από τα απέναντι παράλια που ετοιμάζεται να εξορμήσει στα νησιά με τον τόπο μας να αποτελεί την πιο εύκολη και συνάμα τουριστική διέξοδο των γειτόνων.
 
500 τη μέρα
Ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού πρακτορείου EGE BIRLIK  το Σαββατοκύριακο οι αφίξεις υπολογίζονται να ξεπεράσουν τα 500 άτομα, αν υπολογίσει κανείς ότι χθες το απόγευμα είχαν γίνει ήδη κρατήσεις για 250 άτομα.
Το τελωνείο βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ημερών, το ίδιο και οι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τις εκδόσεις βίζας ενώ και η αγορά περιμένει μετά τον 15 Αύγουστο να κάνει το δικό της σεφτέ… έστω και αν χρειάστηκε ο Αλλάχ να βάλει το χέρι του!
Σε κάθε περίπτωση και αν και η κατάσταση σηκώνει ειδική ανάλυση, οι Τούρκοι δείχνουν να κρατάνε, θέλουμε δε θέλουμε, τα τουριστικά κλειδιά του νησιού. Εκ του αποτελέσματος θα κριθεί... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ