Κοινωνία

2/6/15 17:59

τελ. ενημ.: 3/6/15 13:18

«Εξάγουν» τεχνογνωσία οι Χιώτες Πυροσβέστες

ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2012, η πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου σχεδίασε, εφαρμόζει και.. εξαγάγει  νέες μεθόδους κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, οι οποίες έχουν εγκριθεί   από την Επιτροπή Εφαρμογών του Υπουργείου Δημόσιας  Τάξης. Ο επιτυχημένος σχεδιασμός έχει αναπαραχθεί από άλλες μονάδες.

Η εκπαίδευση

Στα πλαίσια της θεωρητικής  και πρακτικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται πανελλαδικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου,  άρχισε σήμερα στο Ομήρειο  και ολοκληρώνεται την Πέμπτη σε περιοχή που θα συγκεντρώνει όλα τα απαιτούμενα μορφολογικά χαρακτηριστικά, η εκπαίδευση των υπαλλήλων της Χίου στα νέα δεδομένα .

Οι επιμορφούμενοι διδάσκονται πως μπορούν  να ανέβουν ψηλότερα στα βουνά, με τα ίδια μέσα, χρησιμοποιώντας λιγότερο νερό.

«Προσπαθούμε πάντα να ανακαλύπτουμε, να εξελίσσουμε και να εφαρμόζουμε νέες μεθόδους βασιζόμενοι  στους νέους ανθρώπους, στα νέα μυαλά», τονίζει ο διοικητής της υπηρεσίας Ιάκωβος Αρχοντάκης.

Στη Μυτιλήνη

Στα πλαίσια της διαδικασίας «μετάγγισης» της τεχνογνωσίας , υπηρεσιακό κλιμάκιο παρουσιάζει σήμερα  τις νέες τεχνικές και τα απαραίτητα εργαλεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης .

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση