24.10.2022 14:24

Eurobank | Σε Χίο και Οινούσσες η πρωτοβουλία «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια»

Πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος στο πλαίσιο του Προγράμματος ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια, η Eurobank βρέθηκε στη Χίο και τις Οινούσσες. Κλιμάκιο στελεχών της Τράπεζας συμμετείχε σε εκδηλώσεις για την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τις πρωτοβουλίες του Προγράμματος που υλοποιούνται σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live και την Ένωση Μαζί για το Παιδί. Από την έναρξη του «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια» και μέσα στους τελευταίους 15 μήνες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αντίστοιχες ενημερωτικές επισκέψεις στο Καστελόριζο, τη Σάμο, τους Φούρνους, τον Άγιο Ευστράτιο, τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο, το Διδυμότειχο, την Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα, στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 ενδιαφερόμενοι.

Στόχος των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη Χίο και στις Οινούσσες, 21 & 22 Οκτωβρίου 2022, αντιστοίχως, είναι, οι συμμετέχοντες, ανάμεσα στους οποίους πολλοί νέοι αλλά και μελλοντικοί γονείς, να έχουν την ευκαιρία για συνολική ενημέρωση αναφορικά με τους στόχους του Προγράμματος «ΜΠΡΟΣΤΑ για την Οικογένεια» και για τους τρόπους που μπορούν να ωφεληθούν μέσα από τις δράσεις του. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, οι Δήμαρχοι Χίου και Οινουσσών, κ.κ. Σταμάτης Κάρματζης και Γιώργος Δανιήλ, εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, φορέων και κάτοικοι.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ιδρυτής Be-Live Γιατρός κ. Χάρης Χηνιάδης, Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γιώργος Δανιήλ, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Eurobank κ. Παναγιώτης Καρδάσης, Ιδρυτής Be-Live Γιατρός κ. Βασίλης Κελλάρης.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank, κ. Παναγιώτης Καρδάσης, ανέφερε: «Η πρόκληση του δημογραφικού, δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη, όμως η στήριξη της οικογένειας είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς αποτελεί τον πυρήνα της κοινωνίας. Εκεί αποσκοπεί το ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια, ευελπιστώντας να άρει εμπόδια και να στηρίξει όσους θέλουν να γίνουν γονείς για πρώτη φορά αλλά και όσους επιθυμούν να διευρύνουν την οικογένειά τους». Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο κ. Π. Καρδάσης ευχαρίστησε θερμά τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη στην Πρωτοβουλία, καθώς επίσης και τη σημαντική συμβολή του κ. Μιχάλη Τουμπέκη, Περιφερειακού Διευθυντή των Καταστημάτων Βορείου Αιγαίου & της κας Μαρίας Απόδιακου, Διευθύντριας του Καταστήματος Απλωταριάς Χίου, στην επιτυχία των εκδηλώσεων. 

Από αριστερά προς τα δεξιά: Διευθύντρια Υποδιεύθυνσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Ιστορικού Αρχείου Eurobank κα Ιωάννα Ευαγγελίδου, Ιδρυτής Be-Live Γιατρός κ. Χάρης Χηνιάδης, Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, Διευθύντρια Καταστήματος Eurobank Χίου κα Μαρία Απόδιακου, Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, χωρικού σχεδιασμού και απόδημου Ελληνισμού κ. Παντελής Μπουρνιάς, Ιδρυτής Be-Live Γιατρός κ. Βασίλης Κελλάρης, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Ειδικών Έργων Eurobank κ. Παναγιώτης Καρδάσης

Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν δια ζώσης με τους συνιδρυτές, γυναικολόγους αναπαραγωγής της Be-Live, κ.κ. Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, για την αντιμετώπιση της υπο-γονιμότητας μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), καθώς και για το πώς μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτήν, μέσα από το Πρόγραμμα. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Be-Live εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υποδοχή των πρωτοβουλιών στα πιο μακρινά νησιά και για τις δυνατότητες ενημέρωσης που έχει το κοινό σχετικά με τις επιλογές, ώστε ένα υπογόνιμο ζευγάρι, να προσπαθήσει να αποκτήσει παιδί, ακόμα και όταν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει δαπάνες εξωσωματικής γονιμοποίησης, αξιοποιώντας το Πρόγραμμα.

Οι εξειδικευμένες ψυχολόγοι του Μαζί για το Παιδί υλοποιούν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς στη Βολισσό Χίου.

Η Ένωση Μαζί για το Παιδί πραγματοποίησε τρία ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Βολισσό της Χίου με θέματα «Διάβασμα και ρόλος, εμπλοκή γονέων», «Σχολικός εκφοβισμός, ενημέρωση και τρόποι διαχείρισης» και «Αδελφική σχέση». Τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Βολισσού και το Τοπικό Συμβούλιο Βολισσού. Όπως υπογράμμισε η κα Αλεξάνδρα Παπακώστα, Επικεφαλής Ψυχολόγος της Γραμμής 115 25 από την Ένωση Μαζί για το Παιδί, σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη οικογένεια και η ενδυνάμωσή τους στο γονικό τους ρόλο.

Οι εξειδικευμένες ψυχολόγοι του Μαζί για το Παιδί υλοποιούν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς στη Βολισσό Χίου.

Για την υλοποίηση του προγράμματος ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια η Eurobank συνεργάζεται και με την ΜΚΟ Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία προσφέρει πακέτα με τα βασικά βρεφικά είδη σε νέα ζευγάρια που αποκτούν παιδί. Επιπλέον, με στόχο την ουσιαστική υποστήριξη των νέων ζευγαριών και γονιών στις ακριτικές περιοχές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα, η Eurobank έχει δημιουργήσει μια σειρά εξειδικευμένων και με κοινωνική στόχευση τραπεζικών προϊόντων, με προνομιακούς όρους.

Περισσότερες πληροφορίες στο Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό | «ΜΠΡΟΣΤΑ για την οικογένεια» ή στο 211 211 2201.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Eurobank

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ