5.10.2012 19:28

Έτσι θα διοικήσω

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΣΑΡΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ Ε.Π.Σ.

Αύριο το απόγευμα θα ξέρουμε αν ο Γ. Σαρρής θα είναι ο πρώτος Χιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ, όπως είναι το πιθανότερο, επικρατώντας του Β. Γκαγκάτση στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ανώτατης διοικητικής αρχής του ποδοσφαίρου μας. Η ομάδα προγραμματισμού του ψηφοδελτίου του δημοσιοποίησε έγκαιρα τις προθέσεις της για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μας, δίνοντας έμφαση στην οικονομική στήριξη, την φορολογική ελάφρυνση και την ανάπτυξη των υποδομών των ερασιτεχνικών κατηγοριών και των κατά τόπους Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

 

Α. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ -  ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

 

1.Αύξηση της συμμετοχής και ρόλου των Ενώσεων στις διαδικασίες διοίκησης της Ε.Π.Ο..

2.Σταθερή (ποσοτικά και ποσοστιαία) ετήσια χρηματοδότηση τους, με ποσό που θα ανταποκρίνεται στην εξυπηρέτηση των αντικειμενικών πάγιων αναγκών τους. Η Ε.Π.Ο. θα συμμετέχει στη διαδικασία, κατά το μέρος που υπολείπεται από τις υπόλοιπες πηγές χρηματοδότησης, σε μόνιμη βάση.                                              

3.Σύγχρονα και παραγωγικά κριτήρια κατανομής των επιχορηγήσεων. Ανάληψη από την Ε.Π.Ο. της μισθοδοσίας των υπαλλήλων των Ενώσεων με την εξής κλίμακα.                                                                

 

α. Σε ενώσεις έως και 50 σωματεία, κάλυψη μισθοδοσίας ενός υπαλλήλου.

 

β. Σε ενώσεις άνω των 50 σωματείων, κάλυψη μισθοδοσίας δυο υπαλλήλων.              

 

4.Βελτιωμένη χρηματοδότηση των ειδικών πρωταθλημάτων υποδομών (Νέοι-Παίδες κ.λπ.) και διεύρυνση τους στις διοργανώσεις Γυναικείου Ποδοσφαίρου και Σάλας.        

 

5.Αναδιάταξη της κατανομής εσόδων από τα παράβολα δελτίων υπέρ των Ενώσεων. Σταδιακή μείωση του ύψους των χρηματικών ποινών των σωματείων.                    

 

6.Δημιουργία αθλητικών κέντρων στις Ε.Π.Σ. που δεν έχουν, με τη σύμφωνη γνώμη της κάθε Ένωσης και αφού προηγηθεί κεντρική συνεννόηση με την εταιρεία κατασκευής για την αποπληρωμή της υφισταμένης οφειλής.                                    

 

7.Διεκδίκηση κεντρικής χρηματοδότησης από Ο.Π.Α.Π. και λοιπές ιδιωτικές εταιρείες, για κάλυψη μέρους του κόστους διεξαγωγής των τοπικών πρωταθλημάτων (μετακινήσεις, αθλητικό υλικό, διαιτησία, ιατροί αγώνων).Διεκδίκηση των αδιάθετων κερδών των τυχερών παιχνιδιών για το Εθνικό ποδόσφαιρο.                                            

 

8.Από όλα τα επιπλέον έσοδα των ιδίων πόρων της Ε.Π.Ο.,  ισόρροπη οικονομική μερισματική ενίσχυση προς όλες τις ενώσεις.                                                

 

9.Επανασχεδιασμός του Συστήματος της Κάρτας Υγείας με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις εμπειρίες μας για την υλοποίηση του - Προώθηση προγράμματος χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ποδόσφαιρο (Λευκή Βίβλος για τον αθλητισμό).                                                                                                        

 

10.Περαιτέρω βελτίωση των υποδομών λειτουργίας των Ενώσεων (μηχανογράφηση, εξοπλισμός κ.λπ.) με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους με δαπάνη της Ε.Π.Ο..  

 

 

Β. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 

 

1.Διεκδίκηση από την πολιτεία ή μέσω κεντρικής συμφωνίας ανταποδοτικού χαρακτήρα της σταθερής και μόνιμης χρηματοδότησης των ερασιτεχνικών σωματείων από την Ο.Π.Α.Π.  Α.Ε. και τις ιδιωτικές εταιρείες ποδοσφαιρικών παιχνιδιών, που είναι έτοιμες να δραστηριοποιηθούν στο χώρο μετά την απελευθέρωση που θεσμοθετήθηκε.                                                              

 

2.Επανασχεδιασμός των κριτηρίων χρηματοδότησης με κίνητρο και προτεραιότητα στις υποδομές τους.                                                                                                    

 

3.Σταδιακές παροχές για συγχωνεύσεις σωματείων που προωθούνται από τα ίδια με τη σύμφωνη γνώμη τους και εξυπηρετούν την ποδοσφαιρική ανάπτυξη της περιοχής τους.  

                                                                                                            

4.Κίνητρα για την ίδρυση και ανάπτυξη των νέων μορφών και διοργανώσεων ποδοσφαίρου (Γυναικείο, Σάλας, Άμμος).                                                                  

 

5.Ταχείες ενέργειες για τη μείωση του λειτουργικού κόστους του σωματείου (ιματισμός, μετακινήσεις, τραυματισμοί) με καθοριστική συμμετοχή της Ομοσπονδίας για δημιουργία κεντρικών συμφωνιών.                                          

 

6.Διεκδίκηση από την πολιτεία απαλλαγής των ερασιτεχνικών σωματείων από την υποχρέωση καταβολής φόρων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ