15.4.2016 9:30

Εθνικιστικός κατήφορος οι δηλώσεις Στ. Κάρμαντζη

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΛΛΑ

 

Τη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη με τον συνδυασμότης πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  τις δηλώσεις Καλογήρου για το προσφυγικό και τη γενικότερη "σχέση" της δεξιάς με ακροδεξιά στοιχεία, επιχειρεί αν συνδέσει με δήλωση του ο Ανδρ. Μπάλλας από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Η δήλωση

«Η δημόσια δήλωση, διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο του ρατσιστικού και εθνικιστικού κατήφορου στην παράταξης της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η Περιφερειάρχης Χριστιάννα Καλογήρου, αποδοκίμασε τις δηλώσεις του κ. Κάρμαντζη αλλά τον διατηρεί στην θέση του. Άλλωστε και η ίδια μια εβδομάδα νωρίτερα απαιτούσε να σταματήσει  η επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να συνεχιστούν οι απελάσεις προσφύγων στην Τουρκία.

 

Οι δηλώσεις του κ. Κάρμαντζη είναι το αποτέλεσμα της στενής σχέσης της Ν.Δ. (στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου) και της παράταξης της κ. Καλογήρου με τους πιο σκοτεινούς κύκλους της ακροδεξιάς.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατ’ επανάληψη έχει καταγγελθεί ο κ. Κάρμαντζης για τις ρατσιστικές του δηλώσεις σε βάρος των προσφύγων.

 

Η δήλωση του κ. Κάρμαντζη ούτε τυχαία, ούτε αυθόρμητη ήταν. Αποτελεί σαφή προσπάθεια των κύκλων της ακροδεξιάς και του παρακράτους της Χίου, να δείξουν ότι δεν κάμπτονται από την πανελλαδική κατακραυγή που δημιούργησε το πογκρόμ που έστησαν σε βάρος τον προσφυγών, στο λιμάνι της Χίου, το βράδυ της Πέμπτης 7 Απριλίου.

 

Το λαϊκό κίνημα θα δώσει την απάντηση που πρέπει στο εθνικιστικό παρακράτος και την ακροδεξιά». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ