23.4.2013 16:17

Έστω και τώρα, λύση!

ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΛΥΣΕΩΝ

Στη σκιά του αιματηρού τροχαίου της Παρασκευής που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό ενός συμπολίτη μας συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Χίου που εξέτασε όλες τις πιθανές λύσεις για το θέμα της ασφάλειας των οδηγών που εισέρχονται μέσω των κάθετων οδών στη λεωφόρο Ενώσεως από το ύψος της Μπέλα Βίστα μέχρι και τον Βιολογικό Καθαρισμό.

Όπως ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος της Επιτροπής Π. Στεφάνου προτάθηκαν διάφορες λύσεις χωρίς όμως να παρθεί καμία απόφαση αφού το ζήτημα θα εξεταστεί σε προσεχή συνεδρίαση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τα σενάρια που τέθηκαν στο τραπέζι εξετάστηκε το ενδεχόμενο η οδός Πατελίδα (παράλληλη της Φλοίσκου) να μετατραπεί σε κάθοδο ώστε τα οχήματα να εισέρχονται στον κύριο κυκλοφοριακό ιστό μέσα από τη συγκεκριμένη οδό.

Επίσης τέθηκε επί τάπητος και το ενδεχόμενο τοποθέτησης φαναριών με την τροχαία όμως να διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις κυρίως λόγου του μικρού αριθμού αυτοκινήτων που κατέρχονται τη Φλοίσκου για να βρεθούν στη Μπέλα Βίστα.

Από την άλλη σαν προσωρινό μέτρο εξετάστηκε και η κατεδάφιση του παρτεριού μπροστά στο ξενοδοχείο «Ξενία» που περιορίζει αισθητά την ορατότητα στο ρεύμα εξόδου από την πόλη.

«Όλα αυτά τα ζητήματα θα μας απασχολήσουν στην επόμενη συνεδρίαση. Τότε και η Τροχαία αλλά και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου θα καταθέσουν ολοκληρωμένες προτάσεις», είπε στον «π» ο κ. Στεφάνου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ