3.9.2013 15:36

ΕΣΠΑσαν το κατεστημένο

ΑΛΛΟ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΝΟΗΤΙΚΑ ΥΣΤΕΡΟΥΝΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Νέα εποχή και αντιλήψεις εγκαινιάζει η  Εταιρεία Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων, η μετεξέλιξη  του αντίστοιχου συλλόγου Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, που μέσα από την εκμετάλλευση ευρωπαϊκών προγραμμάτων καταφέρνει να αλλάξει σελίδα και να προσπεράσει ανεπιστρεπτί τις εποχές που πόρτα- πόρτα ζητούσε ελεημοσύνη κι αλληλεγγύη, χαράσσοντας με βάση τα δικά του θέλω και τις δικές του δυνάμεις τη στρατηγική και το μέλλον και την εξασφάλιση της διαβίωσης αυτών των ατόμων.

Εκμετάλλευση προγραμμάτων

Όπως είχε δημοσιεύσει ξανά ο «π» ήδη στο Διονυσίειο Οικοτροφείο φιλοξενούνται 9 άτομα με νοητική υστέρηση. Η Εταιρεία Γονέων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων, όπως είχε εξηγήσει η πρόεδρος της Αν. Κώσταλου είχε καταφέρει αν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μέσα από το οποίο μπόρεσε να χρηματοδοτηθεί για την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού για τη λειτουργία της Στέγης, σε νέα βάση. Αυτό ήταν το πρώτο πρόγραμμα.

Το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκε η ένταξη της Εταιρείας σε ακόμη ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ περίπου.

Το πρόγραμμα

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και περιλαμβάνει εργασίες για τη μόνωση του, την αντικατάσταση των κουφωμάτων, εργασίες στο κέλυφος του κτιρίου και αλλαγή του συστήματος ψύξης και θέρμανσης. Παράλληλα χρηματοδοτείται και η αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη λειτουργία του ξενώνα.

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές του κτιρίου και να επεκτείνουμε τις δράσεις μας. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται εννιά παιδιά αλλά οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες. Με την ένταξη στο πρόγραμμα και τις απαιτούμενες εργασίες θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ατόμων που φιλοξενούμε.», δήλωσε στον «π» η Αν. Κώσταλου.

«Η εταιρεία δε σταματά τη δράση της εδώ αλλά προσπαθεί και έχει ήδη υποβάλλει τις προτάσεις της για ένταξη και σε τρίτο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με πλήρη και απόλυτη συνείδηση πως πλέον μόνο με σωστές οργανωμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις μπορούν να ανοίξουν οι κρουνοί των χρηματοδοτήσεων δίνοντας λύσεις εκεί όπου το κοινωνικό πρόσωπο της ελληνικής πολιτείας έχει πάψει καιρό πριν να ... χαμογελά».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ