12.2.2021 19:19

«Ήρθε η ώρα να σταματήσει το μαρτύριο των Καμποχώρων»

Δομή 1.000 ατόμων που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του μεταναστευτικού ζητά μέσα από παρέμβασή του στο Politischios.gr ο Μανώλης Κράκαρης

Τη δική του άποψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στη Χίο, κατέθεσε μέσα από το politischios.gr ο Μανώλης Κράκαρης.

Έχοντας υπηρετήσει επί 8 χρόνια τα Καμπόχωρα, ο κ. Κράκαρης, σημείωσε ότι τα Καμπόχωρα και ειδικά το Χαλκειός έχουν αναλάβει ένα δυσβάσταχτο φορτίο που έχει αλλάξει τη ζωή των κατοίκων.

«Τα 7 χωριά των Καμποχώρων, ήταν σε περιοχή ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη τη 10ετία 2000- 2010, με την έννοια ότι υπήρχαν πολλές νέες οικοδομικές άδειες και με έντονη οικονομική δραστηριότητα. Με το μεταναστευτικό το Χαλκειός επωμίστηκε μία τεράστια καταστροφή. Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι.

Πρέπει επειγόντως να βρεθεί ένας άλλος χώρος με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα και να γίνει εκεί μία δομή», ανέφερε ο κ. Κράκαρης επισημαίνοντας παράλληλα ότι: «Το μεταναστευτικό ήρθε και θα μείνει για τα επόμενα χρόνια. Άρα μιλάμε για μία δομή που θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ολιγάριθμη αλλά και να μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του μεταναστευτικού. Σίγουρα δεν πρέπει να είναι πάνω από 1.000 άτομα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ