20.2.2015 14:49

Έρωτας χωρίς σύνορα [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΙΟΥ

Όρκους αιώνιας πίστης μακριά από σύνορα, διαφορετικές θρησκείες και ιστορικές διαφορές αντάλλαξαν το μεσημέρι της Παρασκευής η Χιώτισσα Μαρία Φαφαλιού κι ο εκλεκτός της καρδιάς της Haydar Golunc, αποτελώντας ακόμα ένα παράδειγμα ελληνοτουρκικής προσέγγισης.

Η Μαρία κι ο Haydar μετά από 6 χρόνια αποφάσισαν ενώπιον συγγενών και φίλων που κατέκλεισαν το Δημαρχείο, να δώσουν υπόσχεση πίστη κι αφοσίωσης για το υπόλοιπο της ζωής τους, δείχνοντας σε όλους ότι παρά τα όποια εμπόδια τελικά η θέληση είναι ικανή να τα ξεπεράσει όλα.

«Μετά από 6 χρόνια θεωρήσαμε ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Πλέον μένουμε μόνιμα Χίο κι ο Haydarπηγαιονέρχεται σε Τσεσμέ και Σμύρνη. Όλο αυτό το διάστημα ανακαλύψαμε ότι σαν λαοί δεν έχουμε ιδιαίτερες διαφορές. Μοιάζουμε αρκετά και έχουμε πολλά κοινά», ήταν οι πρώτες δηλώσεις των νεόνυμφων στον «π». 

Να σημειωθεί ότι οι παππούδες του Haydar ζούσαν στη Χίο πριν την απελευθέρωση ενώ της Μαρίας ξεριζώθηκαν από τη Μικρασία κατά τα γεγονότα του 1922. 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ