14.1.2013 18:13

Έρχονται προσλήψεις για τους Δήμους

ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΟΙ 8ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ 11ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που θα ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα προγραμματισθούν οι προσλήψεις για το 2013, περιμένει ο δήμος Χίου για να αξιοποιήσει  την πράξη νομοθετικού περιεχομένου Α` 256/31/12/2012, με την οποία παρέχεται στους ΟΤΑ η δυνατότητα να  καλύψουν έως τις 31/12/2013 βασικές τους ανάγκες με  προσλήψεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μέσω του ΑΣΕΠ.

Έτσι θα μπορέσουν να προκηρύξουν  8μηνες έως και  11μηνες θέσεις εργασίας και συμβάσεις μίσθωσης έργου, βάσει των αιτημάτων των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων, για τα οποία έχει δοθεί έγκριση από την Επιτροπή της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον Π. Λαμπρινούδη οι προσλήψεις θα γίνουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και οι θέσεις που θα πρέπει να καλυφθούν δεν θα είναι λιγότερες από τις 55 που είχαν ζητηθεί και πέρσι, αλλά τελικά καλύφθηκαν μόνο 40.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η ρύθμιση για τις συμβάσεις στους δήμους κρίθηκε απαραίτητη, λόγω της καθυστέρησης στη χορήγηση εγκρίσεων πρόσληψης συμβασιούχων από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006, που σημειώθηκε στις δύο εκλογικές  περιόδους του  2012.                 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ