9.2.2016 12:12

Εργοτάξιο το λιμάνι της Χίου [ΒΙΝΤΕΟ]

Ξεκίνησαν κι αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Μαρτίου, οι εργασίες αποκατάστασης της ράμπας πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής στον κεντρικό λιμένα του νησιού.

Το έργο που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων κοστίζει 88.000 ευρώ και προβλέπει την υπερύψωση της υφιστάμενης ράμπας καθώς και την ενίσχυσή της ώστε να πραγματοποιείται με ασφάλεια η πρόσδεση αλλά και η διαδικασία φορτοεκφόρτωσης των μεγάλων οχημάτων.

«Έχουν αλλάξει τα μεγέθη των πλοίων με αποτέλεσμα τα έξαλά τους να είναι σε αρκετά μεγαλύτερο ύψος από τη ράμπα, με αποτέλεσμα όταν κατεβάζουν το καταπέλτη να υπάρχει μεγάλη κλίση που δημιουργεί πρόβλημα και στα φορτηγά και στους επιβάτες. Έτσι απαιτήθηκε η υπερύψωση της συγκεκριμένης ράμπας αλλά και η αποκατάσταση των υποσκαφών που είχαν δημιουργηθεί», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Μπελέγρης.

Να σημειωθεί ότι τα πλοία για όσο χρόνο διαρκέσουν οι εργασίες θα δένουν στη μεσαία ράμπα του λιμένα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ