2.8.2012 15:38

Έργα της… πλώρης

ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΩΤΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΜΑΣ

Εκ νέου εκβάθυνση του λιμανιού, φώτα στο Μπούρτζι και δυνατότητα πρόσδεσης δυο πλοίων είναι μερικά από τα προβλήματα που εντοπίζονται στο λιμάνι της Χίου.
Αποκαλυπτικές όσο και διαφωτιστικές είναι οι επισημάνσεις της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, για την κατάσταση των λιμανιών μας και τα έργα που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση τους αποδεικνύοντας πως μπορεί να έχουμε σχεδόν στο σύνολο τους σύγχρονα πλοία αλλά ο εκσυγχρονισμός των λιμανιών μας αργεί ακόμη.
Στην έκθεση «φιλοξενούνται»  το λιμάνι της Χίου, των Μεστών και των Ψαρών και οι επισημάνσεις των πλοιάρχων έχουν ως εξης:
 
Κεντρικό λιμάνι Χίου
Νέα εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στο υπάρχον λιμάνι στα 10 μ., παρά την εκβάθυνση που είχε γίνει πριν από χρόνια, ζητούν οι πλοίαρχοι εστιάζοντας παράλληλα σε ελλείψεις που αφορούν κυρίως στο φωτισμό (προσκρουστήρες-ενίσχυση φωτοβολίας ερυθρού φανού. Το Μπούρτζι να φωταγωγηθεί). Παράλληλα επισημαίνεται το πρόβλημα που υπάρχει με τις  δέστρες δίπλα στις οποίες σταθμεύουν αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά ζημιές. Τέλος, σύμφωνα με την έκθεση υπάρχει αναγκαιότητα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση τουλάχιστον δύο πλοίων.
 
Λιμάνι Μεστών
 
Προφανώς άρτιες σε ότι αφορά τα λιμενικά είναι οι εγκαταστάσεις στο λιμάνι των Μεστών, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τις χερσαίες εγκαταστάσεις και στη συγκεκριμένη έκθεση επισημαίνεται το κοινό μυστικό, η ανυπαρξία τους. Έτσι οι πλοίαρχοι ζητούν τη δημιουργία στεγάστρων και χώρων υγιεινής.
 
Λιμάνι Ψαρών
 
Επικίνδυνο χαρακτηρίζουν το λιμάνι των Ψαρών λιμάνι λόγω μικρού εύρους λιμενολεκάνης. Το «τρωτό» σημείο του λιμανιού είναι ακόμη, ότι είναι ανοχύρωτο στους νοτιάδες, όπως επισημαίνουν οι πλοίαρχοι. Στην ίδια έκθεση ζητούν φωτοσήμανση του υφάλου Τριφύλλι και τοποθέτηση πράσινου φανού. Ανάλογη τοποθέτηση προσκρουστήρων, στεγάστρων. Δεν προστατεύεται από τους Ν ανέμους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ