26.11.2016 11:42

Έργα τέχνης με... ζαχαρόπαστα

Η ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΤΟΥΡΤΕΣ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ CUP CAKES

Η Ειρήνη Θεολόγου είναι κάτι σαν την καλή νεράιδα των παραμυθιών παίρνει απλά υλικά και καταφέρνει να τα μεταμορφώνει φτιάχνοντας έργα τέχνης, από ζαχαρόπαστα.

Τα μπισκότα, τα cup cakes και οι τούρτες παύουν να είναι απλά και γίνονται μοναδικά, παίρνουν ζωή και μεταδίδουν χαρά κάνοντας τις στιγμές για τις οποίες φτιάχτηκαν, πολύ ξεχωριστές.

Η ζαχαρόπαστα είναι πλέον διαδεδομένη, από εκεί που είχε ξεχαστεί σαν υλικό, απόκτησε φανατικούς οπαδούς που εκείνο που τους διαφοροποιεί είναι το ταλέντο και η πρωτοτυπία στη σκέψη και την κατασκευή. Προφανώς αυτό είναι που διαθέτει η Ειρήνη περίσσιο.

 

 

Έρωτας με την πρώτη ματιά

" Ήθελα να κάνω μια τούρτα για την κόρη μου. Είχα βαρεθεί να  αγοράζω κι έκανα την πρώτη μου ζαχαρόπαστα μόνη μου. Από κει και πέρα άρχισε να με πιάνει μανία, έβλεπα βίντεο στο y-tube kκι έτσι κόλλησα για τα καλά. Στη συνέχεια έφτιαχνα τούρτες για ανίψια, φίλους, γνωστούς και πλέον έχει γίνει  η αγαπημένη μου ενασχόληση.", εξηγεί η Ειρήνη, πώς  έγινε η πρώτη γνωριμία με τη ζαχαρόπαστα και πώς αυτή εξελίχθηκε.

Και εξελίσσεται

Εννοείται πως οι πειραματισμοί δεν περιορίστηκαν στα βίντεο, άρχισε να δοκιμάζει υλικά, να αναμειγνύει πράγματα, πάντα με κύριο μέλημα να είναι υγιεινά και αγνά τα υλικά της αλλά και τα γλυκά της. Έτσι τη συλλογή της  εμπλουτίζουν πλέον εκτός από τις τούρτες τα αγαπημένα  μπισκότα, τα μοναδικά cup cakes  και τα cake pops.

Η έμπνευση

Η έμπνευση έρχεται συνήθως από μια φωτογραφία με το αγαπημένο θέμα αυτού για τον οποίο προορίζεται το γλυκό. Μετά μπαίνουν μπόλικες πινελιές με φαντασία και το αποτέλεσμα εγγυημένα ξετρελαίνει και οπτικά και γευστικά. "Πάντα βάζω τη δική μου πινελιά μετά. Αυτό που κάνω θέλω να είναι ένα και μοναδικό".

Υγιεινά

Κι επειδή δεν μετρά μόνο η γεύση και η ικανοποίηση των αισθήσεων αλλά εξίσου σημαντικό, ειδικά για τα παιδιά, είναι και το πόσο διατροφικά σωστό είναι το καθετί που τρώνε, η Ειρήνη διευκρινίζει ότι, "τα υλικά είναι όλα αγνά, δεν χρησιμοποιώ σκόνες ούτε επεξεργασμένες πρώτες ύλες".

Το σίγουρο είναι πως για το ποιος θα πρωτοδοκιμάσει, πέφτει σκοτωμός! Μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο https://www.facebook.com/irene.theologou?fref=ts.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ