15.3.2013 10:37

Έρευνα για έλληνα επιχειρηματία που εμπλέκεται σε παραβίαση του εμπάργκο στο Ιράν

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Στην αρχή καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες διαβίβασε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τα στοιχεία του έλληνα επιχειρηματία και της αλλοδαπής εταιρείας με έδρα την Ελλάδα, που φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, σε δίκτυο θαλάσσιων μεταφορών με «εταιρείες - βιτρίνες», οι οποίες επέτρεπαν στο Ιράν να παρακάμπτει τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές κυρώσεις και να διαθέτει πετρέλαιο σε άλλες χώρες.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, έδωσε σήμερα εντολή για την πραγματοποίηση άμεσου ελέγχου στην αλλοδαπή εταιρεία, προκειμένου να εξεταστεί η άρση της άδειας εγκατάστασής της.
Ταυτόχρονα, επισημαίνεται ότι από τη σχετική προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δεν διαπιστώνεται καμία εμπλοκή στην υπόθεση αυτή πλοίων ελληνικής σημαίας ή ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ