4.2.2015 14:25

Επίθεση στην «παρακμή» της Περιφέρειας

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Ευθείες βολές κατά του οριζόντιου σχεδιασμού διοίκησης της Περιφέρειας ρίχνει το Επιμελητήριο Χίου, διαπιστώνοντας ότι ο θεσμός κινδυνεύει με αφανισμό στη συνείδηση του κόσμου και των επαγγελματιών, καθώς αντί να διατηρεί και να ενισχύει το ρόλο του, αντίθετα απομακρύνεται ραγδαία από τα καθημερινά προβλήματα.

Για τους επαγγελματίες ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, όπως τονίζει στον «π» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλης. «Η Περιφέρεια έχει απομακρυνθεί από κάθε πραγματική ανάγκη που προβάλλει στην καθημερινότητα των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της Χίου με ευθύνη όχι της κοινωνίας. Για μια άδεια υδραυλικού απαιτούνται αντί μιας μέρας, σχεδόν τρεις μήνες, με την αίτηση του δικαιούχου να ταξιδεύει από το ένα νησί στο άλλο για να διεκπεραιωθεί. Αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί», τονίζει ο κ. Γεωργούλης που φέρνει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

«Να έρθει να δώσει λύσεις»

Το Επιμελητήριο ζητά από την Περιφερειάρχη να έρθει άμεσα στη Χίο και να διορθώσει τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στο σχεδιασμό. «Δεν χρειαζόμαστε Περιφέρεια να παρίσταται σε κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά συμμάχους στην καθημερινή μας μάχη για επιβίωση των επιχειρήσεων μας. Αν συζητήσετε με την κοινωνία, θα δείτε ότι έχει απαξιώσει το θεσμό. Όχι με ευθύνη της. Κανείς δεν συζητά πλέον για την Περιφέρεια», συμπλήρωσε, προτείνοντας να ενισχυθούν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες με ουσιαστικές αρμοδιότητες. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ