3.11.2015 16:30

Βάζουν μπρος για το clearway

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΘΕΙΣΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Με μία σημαντική είδηση για το μέλλον του αεροδρομίου της Χίου και την περιβόητη διαμόρφωση clearway προς τον βορρά επιστρέφει στο νησί ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς μετά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Σε επί τόπου επικοινωνία που έγινε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ο υφυπουργός ενημέρωσε τον Μανώλη Βουρνού ότι έχει, ήδη, βγει η εργολαβία και θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα η διαδικασία κατεδάφισης και περίφραξης της απαλλοτριωθείσας περιοχής.

Διατυπώθηκε, επίσης, η δέσμευση και για ασφαλτόστρωση της επέκτασης της οδού Χρήστου ενώ τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της δυνατότητας εγκαθίδρυσης της ασφαλούς ζώνης του αεροδρομίου με χρήση φωτεινών σηματοδοτών για ρύθμιση της κυκλοφορίας, προσωρινά, μέχρι τη μετατόπιση της παραλιακής οδού.

Νέα συνάντηση για την μετατόπιση του δρόμου

Το προσεχές διάστημα μάλιστα προγραμματίστηκε συνάντηση, που θα αφορά στο έργο μετατόπισης του δρόμου προς τη θάλασσα και ειδικότερα, συγκοινωνιακά θέματα, για τα οποία ο Δήμος Χίου θα βοηθήσει με προκοστολόγηση.

«Η παραπάνω εξέλιξη πάει το νησί της Χίου ένα βήμα μπροστά, σε ό,τι αφορά στην επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου, ενός  έργου, που αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας για δεκαετίες», ήταν το πρώτο σχόλιο του Μ. Βουρνού μετά τη συνάντηση με τον κ. Σγουρίδη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ