18.11.2015 10:05

Επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ

Φιλοξένησε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τις αρχές του Καλοκαιριού μέχρι που την προηγούμενη εβδομάδα πάρθηκε η απόφαση για την οριστική διακοπή λειτουργίας του. Ο λόγος για το καταυλισμό του ΟΗΕ στον  Δημοτικό Κήπου που έπειτα από εντατικές εργασίες μίας εβδομάδας επανήλθε στην πρότερη εικόνα του.

Τα συνεργεία του Δήμου κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η καρδιά του της πόλης να επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς κάτι που τελικά επιτεύχθηκε αφού η εικόνα που παρουσίαζε το πρωί της Τρίτης δεν θύμιζε σε τίποτα τον Δημοτικό Κήπο του περασμένου χρονικού διαστήματος.

Οι εργασίες

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε και λειτούργησε πλήρως ο καταυλισμός της Σούδας,  ξεκίνησε σταδιακά η απομάκρυνση των μεγάλων σκηνών του ΟΗΕ αλλά και του σχετικού εξοπλισμού αφού αποφασίστηκε ότι ο Κήπος ήταν το πλέον ακατάλληλο μέρος για την ολιγοήμερη παραμονή των προσφύγων ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο.

Τόσο οι σκηνές όσο και ο σχετικός εξοπλισμός  αποθηκεύτηκαν στον χώρο του Cine «Κήπος» ώστε σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η επανατοποθέτησή τους να βρίσκονται σε εύκολα προσβάσιμο μέρος.

Επιπλέον σύμφωνα με τον σχεδιασμό, σε περίπτωση που ο καταυλισμός της Σούδας ξεπεράσει την αριθμητική του ικανότητα στη φιλοξενία προσφύγων θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου ο χώρος του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου στην οδό Λάδης ενώ  ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενη χρήσης του εκθεσιακού κέντρου «Γ. Καλουτάς» σύμφωνα με την απόφαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ