20.2.2015 10:52

Επίσχεση εργασίας στο «Μυτιλήνη»

- Ακινητοποιημένο το πλοίο στη Σάμο

Ακινητοποιημένο στη Σάμο, λόγω επίσχεσης εργασίας από το πλήρωμα για μη καταβολή δεδουλευμένων, παραμένει από χθες το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν προγραμματισμένο να μεταφερθεί σήμερα με ρυμουλκό στον Πειραιά για αποκατάσταση της βλάβης και εκ νέου δρομολόγησή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Στην επίσχεση εργασίας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, συμμετέχει το 80% του πληρώματος, ενώ το συγκεκριμένο πλοίο ήταν ακινητοποιημένο εδώ και 15 ημέρες στη Σάμο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Η ΠΕΝΕΝ σε σημερινή της ανακοίνωση προειδοποιεί με κλιμάκωση του αγώνα της και με γενικευμένη κινητοποίηση στο σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιριών, ενώ καλεί τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΛ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας να πάρουν άμεσα μέτρα για τις οφειλές στα πληρώματα.

Στελέχη της ΝΕΛ μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο για το θέμα, τόνισαν ότι τέτοιου είδους κινήσεις δεν οφελούν τους ναυτικούς της εταιρείας και τους εργαζόμενους, ενώ τόνισαν ότι έχει κατατεθεί σχετικό υπόμνημα 200 σελίδων στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αναφορικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ