2.6.2015 15:08

Επιμόρφωση εκτός συνόρων για «Όμικρον» και «Ιωνία»

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διημερίδα με θέμα την πρόληψη και καταστολή των μεγάλων δασικών πυρκαγιών με βάση τις πυρκαγιές της Ηλείας τον Αύγουστο του 2007 είχαν στελέχη της «Όμικρον» και της «Ιωνίας» που γι’ αυτό το σκοπό μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Τις εργασίες της διημερίδας συμπλήρωσε η άσκηση «Δια πυρός 2015» που διεξήχθη στη συγκεκριμένη περιοχή και διήρκεσε σχεδόν 24 ώρες, υλοποιώντας πάρα πολλά σενάρια.

Στη διημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις τους εξαιρετικοί επιστήμονες και στελέχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Κύπρο και τη Νορβηγία οι σχετικά με τη διαχείριση των δασών, το συντονισμό των εμπλεκομένων φορέων στις δασικές πυρκαγιές, ενώ παρουσίασαν και καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στις περιοχές τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ