24.4.2012 11:51

Επικίνδυνες αποστολές (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΙΩΣΑΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ

Αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα του να είσαι άτομο με αναπηρία και να πρέπει να κυκλοφορείς σε μια πόλη χωρίς ιδιαίτερες υποδομές, ράμπες, σωστές διαβάσεις κ.λπ. αλλά κυρίως αντιμέτωποι με την αδιαφορία των συμπολιτών μας, που παρκάρουν κινούνται και λειτουργούν χωρίς να σκέφτονται ότι με τις πράξεις τους δυσχεραίνουν τη ζωή των άλλων βρέθηκαν 24 μαθητές και οι καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Χίου που σήμερα το πρωί πήγαν μια βόλτα στην πόλη με τα μέλη του Παγχιακού συλλόγου ΑμεΑ.
Όλα αυτά έγιναν με αφορμή την υλοποίηση προγράμματος Οδικής Ασφάλειας από τα παιδιά του 3ου Γυμνασίου. Η συνάντηση δόθηκε το πρωί στο χώρο του σχολείου και μετά τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες και βρισκόμενα τα ίδια σε αναπηρικό καροτσάκι, ή έχοντας κλειστά τα μάτια, ή φορώντας ωτασπίδες, ή κρατώντας πατερίτσες βίωσαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει «επικίνδυνες αποστολές» στην πόλη μας.
Ο αντιδήμαρχος Χίου Π. Στεφάνου βρέθηκε στο χώρο του σχολείου αλλά δεν ακολούθησε ολόκληρη την πορεία κάποιας ομάδας. Ο ίδιος πάντως εξήγγειλε την υλοποίηση έργου αποκατάστασης των πεζοδρομίων στην πόλη και στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπεριφορά των οδηγών που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία των ΑμεΑ στην πόλη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ