13.8.2015 9:51

Επιχειρηματική αποστολή Ρώσων στη Χίο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη Ρώσων εκπροσώπων τουριστικών και εμπορικών εταιριών, η οποία  πραγματοποιήθηκε στη Χίο την περασμένη εβδομάδα.

Η επιχειρηματική  αυτή αποστολή οργανώθηκε από το δίκτυο Discovergreece.ru (προώθηση & προβολή της Ελλάδας στη Ρωσία) στο πλαίσιο των δράσεών του, στοχεύοντας το “άνοιγμα” της Χίου  στην τεράστια αγορά της Ρωσίας. Το εμπόριο  (μαστίχα/καλλυντικά και τοπικά προϊόντα)  και ο τουρισμός  (διαμονή, διασκέδαση, διοργάνωση γάμων, μακράς διάρκειας διακοπές για 55+ηλικίες) ήταν τα κεντρικά στοιχεία της αποστολής.

 

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του κ. Φεγγουδάκη του ομώνυμου ξενοδοχειακού ομίλου στη φιλοξενία των εκπροσώπων καθώς και  του κ. Γιάννη Μόγια από το Medieval Castle Suites Hotel

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εκ μέρους του Δήμου Χίου με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Καράλη, την Λεονάρδα Πιππίδη και την  Βιβή Ποταμούση, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Χίου με τον πρόεδρο  Γιώργο Γεωργούλη καθώς και με επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου.

 

Ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον έδειξαν για τη μαστίχα και τα καλλυντικά προϊόντα της καθώς επισκέφτηκαν την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και συνομίλησαν με τον Μιχάλη Σόδη των MasticSpa και άλλους επαγγελματίες του νησιού. 

 

Άλλη μια συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την εταιρία Aroma Events - Event organizers των Βασίλη Κρέστου και  Μαρίνα Πιππίδη ως αναφορά στη διοργάνωση γάμων καθώς οι μοναδικές τοποθεσίες της Χίου (μεσαιωνικά χωριά, γενουάτικα αρχοντικά, παραλίες, φυσική ομορφιά κλπ) ενδείκνυνται για ξεχωριστές κοινωνικές εκδηλώσεις και φωτογραφήσεις.

 

Μέρος του προγράμματος ήταν και η ευρύτερη περιοχή της Αμανής καθώς η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χίου, Βιβή Ποταμούση με τον Γιάννη Μαδιανό του Sail-Inn συναντήθηκαν με τον κ. Τσίκουρα και συζήτησαν αναλυτικότερα για την προβολή της εν λόγω περιοχής.

 

Ο κ. Αλέξανδρος Τσίκουρας διευθυντής του δικτύου Discovergreece.ru δήλωσε «Στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε στο τρίπτυχο Ιστορία/πολιτισμός,  Φιλοξενία/διασκέδασηΓαστρονομία/τοπικά προϊόντα».  Πρόσθεσε επίσης «οι Ρώσοι έχουν μείνει κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία, καθώς περπάτησαν στα μεσαιωνικά χωριά,  κολύμπησαν σε  μοναδικές παραλίες, τους προσφέρθηκαν  παραδοσιακές νοστιμιές, είδαν για πρώτη φορά από κοντά τα μαστιχόδενδρα και ανακάλυψαν locations για φωτογραφήσεις και ταξίδια του μέλιτος μοναδικές….»

 

Η πρώτη προσέγγιση των ρώσων με τη Χίο έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο από το εμπορικό και τουριστικό πόρταλ του Discovergreece.ru με αναφορά στο νησί Хиос (ρωσική γλώσσα), Chios (αγγλική γλώσσα).

Μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου θα ακολουθήσουν, σε συνεργασία με επιχειρήσεις, επαγγελματίες & φορείς της Χίου, τηλεοπτικά γυρίσματα για την δημιουργία εκπομπής και στοχευμένων θεματικών σποτς (ρωσική γλώσσα) τα οποία θα αξιοποιηθούν στην προώθηση και προβολή του νησιού στη ρωσική αγορά (έκθεση ΜΙΤΤ 2016 , διαδίκτυο , μέσα κοινωνικής δικτύωσης, 2016 έτος Ελλάδας στη Ρωσία & έτος Ρωσίας στην Ελλάδα κλπ).

 

Το τμήμα marketing του δικτύου Discovergreece.ru και ο ίδιος ο διευθυντής κ. Αλέξανδρος Τσίκουρας με καταγωγή από τη Χίο, στοχεύουν μέσα από τις προωθητικές δράσεις τους να προσελκύσει η Χίος ένα μέρος της ρωσικής αγοράς για όλο το χρόνο καθώς η αύξηση της τουριστικής κίνησης θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην εμπορική και αγοραστική άνοδο του νησιού.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ