22.4.2013 15:56

Επιχαίρει το Εργατικό Κέντρο για την καταψήφιση του άρθρου 19

Με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Χίο επιχαίρει την καταψήφιση του άρθρου 19 που εμπεριέχονταν στο νομοσχέδιο για τη Ναυτιλία υποστηρίζοντας ότι με τη διατήρηση των συλλογικών συμβάσεων προστατεύεται το δικαίωμα των ναυτικών να αμείβονται με μισθούς αξιοπρεπείς.
Αναλυτικά την ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου μεταξύ άλλων, αναφέρεται:
«Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας προστατεύουν το εργαζόμενο , έτσι ώστε να μπορεί με την αμοιβή του να εξασφαλίσει τουλάχιστον την στοιχειώδη διαβίωση του ίδιου και της οικογένειας του. Η κατάργηση των Σ.Σ στα κατώτερα πληρώματα στην ποντοπόρο, σημαίνει ασιάτες ναυτικοί που θα αμείβονται  με 600  ευρώ , μισθός που τους επιτρέπει στην χώρα τους να ζουν πλουσιοπάροχα. Ακόμα και αν οι Έλληνες άνεργοι στην απελπισία τους δεχτούν να θαλασσοπνίγονται για 600 ευρώ, πόσο μπορούν να ανταγωνιστούν τον ασιάτη που θα μπορούσε να κατεβάσει κι άλλο το μισθό του, ενώ ο Έλληνας για να φέρει ψωμί και γάλα και τυρί , τα απολύτως δηλαδή απαραίτητα, στο σπίτι του θέλει σχεδόν  100 ευρώ;
Η ανάπτυξη που πρεσβεύουν οι κυβερνώντες,  γίνεται όλο και πιο σαφής σε όλους, και θα έρθει όταν όλοι οι εργαζόμενοι θα στέκονται στην πλατεία για «ένα» μεροκάματο και όχι για δουλειά. Υπομονή ή  Ξεσηκωμός και ανατροπή αυτών των πολιτικών;»

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ