5.10.2015 15:19

Επί ποδός κινητοποιήσεων οι Χιώτες Ναυτικοί

«ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ» ΔΙΑΜΗΝΥΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι όποιες κινήσεις θα είναι σε συνεννόηση με την ΠΝΟ, την ΠΕΜΕΝ και τα Περιφερειακά Ναυτεργατικά Σωματεία ανά την Ελλάδα, δηλώνουν οι Χιώτες απόμαχοι κι εν ενεργεία ναυτικοί.

Με προμετωπίδα τις συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις αλλά και τις ελλείψεις στις ιατροφαρμακευτικές παροχές οι ναυτικοί της Χίου, στο πλαίσιο της Γενικής τους Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο, δήλωσαν έτοιμοι να προκαλέσουν γενικό «μπλακ – άουτ» σε περίπτωση που το Υπουργείο Ναυτιλίας συνεχίσει την ίδια καταστροφική πολιτική σε βάρος των ίδιων και των οικογενειών τους.

«Όχι» στη διάλυση του ΝΑΤ

Όπως εξήγησε στους παριστάμενους ο πρόεδρος της ΠΕΣ- ΝΑΤ Χίου Μ. Ατσίπαπας η Κυβέρνηση σχεδιάζει άμεσα τη διάλυση του ΝΑΤ, συρρικνώνοντας από 1/1/2016 την επιχορήγηση του ταμείου κατά 40%.

«Αυτό σημαίνει ότι από τα 1,2 δισ. ευρώ που λάμβανε το ΝΑΤ ετησίως η δόση θα πέσει στα 550.000.000 ευρώ και σταδιακά το ταμείο θα εξαφανιστεί μέχρι το 2021», είπε ο κ. Ατσίπαπας χαρακτηρίζοντας μάλιστα τους κατέχοντες θέσεις ευθύνης ως «Άχρηστους και μοιραίους».

«Η ανοχή τελείωσε»

Με τη φράση «η ανοχή μας παίρνει τέλος, θα δώσουμε ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση και στους σχεδιασμούς της» ο κ. Ατσίπαπας τόνισε ότι ο ναυτικό κόσμος αποζητά άμεσα:

  • Την επαναφορά του ΝΑΤ στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
  • Την επαναφορά της ονομασίας του Υπουργείου Ναυτιλίας σε Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
  • Την επαναφορά της σύνταξης στα πρότερα επίπεδα
  • Την συνέχιση χρημαδότησης του ΝΑΤ από το κράτος
  • Καθώς και την εκπροσώπηση των ναυτικών της Χίου στα Διοικητικά Συμβούλια του ΝΑΤ και του Οίκου Ναύτη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ