23.7.2019 10:07

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης το τελευταίο αντίο στον Μ. Διοματάρη

Την τελευταία του πνοή, άφησε σε ηλικία 75 ετών άφησε ο τελευταίος από τους μεγάλους της Χιώτικης Δημοσιογραφίας Μιχάλης Διοματάρης.

Δημοσιογράφος με απίστευτη οξύτητα κρίσης, άπταιστος γνώστης της ιστορίας και έχοντας θητεύσει σε όλες τις μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες, ο Μιχάλης Διοματάρης ήταν ο τελευταίος μεγάλος μίας γενιάς που επέμενε στην ουσία του ρεπορτάζ ακόμα κι αν αυτό γράφονταν πάντα… χειρόγραφα και με καθυστέρηση.

Ο αείμνηστος Μιχάλης Διοματάρης εργάστηκε επί σειρά ετών στις εφημερίδες «Χιώτικη Διαφάνεια», «Πρόοδος» ενώ η τελευταία του συνεργασία ήταν με την ημερήσια έντυπη έκδοση του «Πολίτη».

Τα τελευταία χρόνια με τη φροντίδα των ανθρώπων του «π» , μη έχοντας παιδιά, φιλοξενούνταν στον Οίκο Ευγηρίας των Καρδαμύλων. Μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, μεταφέρθηκε στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή ανήμερα της Αγίας Μαρκέλλας.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 24/7 από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. 

Δήλωση του Σταμάτη Κάρμαντζη

"Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του χιώτη δημοσιογράφου Μιχάλη Διοματάρη. Υπήρξε μια μορφή της χιώτικης δημοσιογραφίας την οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια με ήθος, εργατικότητα και συνέπεια.  Άνθρωπος της έντυπης ενημέρωσης αφιέρωσε τη ζωή του στην πληροφόρηση και την ελεύθερη  διατύπωση γνώμης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της χιακής γης που θα τον σκεπάσει".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ