10.6.2014 10:54

Επέστρεψαν το Σαλβάγικο

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

Κόστισε πάνω από 400.000.000 δραχμές και όμως ουδέποτε αξιοποιήθηκε. Ο λόγος για το Σαλβάγικο που εδώ και μερικές ημέρες επιστράφηκε από το Επιμελητήριο και πάλι στο Γηροκομείο Χίου που αποτελεί και τον ιδιοκτήτη του.

Οι δυσλειτουργίες του όπως ο χώρος στάθμευσης αλλά και η ανεπάρκεια οραματισμού των προηγούμενων διοικήσεων το κατέστησαν αρχοντικό φάντασμα με τη νυν διοίκηση του Επιμελητηρίου να το παραδίδει 6 μήνες νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε το 15ετες συμβόλαιο παραχώρησης που έληγε κανονικά στις αρχές του 2015.

«Δεν μπορούμε να το έχουμε πλέον στην κατοχή μας. Η επιστροφή γίνεται μερικούς μήνες νωρίτερα διότι τα έξοδα είναι μεγάλα για το Επιμελητήριο. Η σύμβαση παραχώρησης έγινε για συγκεκριμένους σκοπούς. Ως διοίκηση ήρθαμε σε επαφή και με τον Δήμο και με την Περιφέρεια και με διάφορους φορείς. Κανένας όμως δεν ενδιαφέρθηκε να το αξιοποιήσει. Με βάση αυτά τα δεδομένα αναγκαστήκαμε να το επιστρέψουμε. Δεν μπορούμε να το κρατήσουμε μόνο και μόνο για να κάνει ημερίδες και σεμινάριο το Επιμελητήριο», σημείωσε στον «π» ο κ. Γεωργούλης.

Τα κλειδιά πάντως σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου παραδόθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και πάλι στο Γηροκομείο με την ιστορία να καταγράφει ότι μετά από 15 χρόνια και επισκευές ύψους 400 εκ. δραχμών το κτίριο είναι και πάλι καταδικασμένο στη σταδιακή κατάρρευση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ