25.7.2023 15:09

Έπεσε Canadair στη διάρκεια πυρόσβεσης στην Κάρυστο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς έπεσε Canadair στην Κάρυστο, στην περιοχή του Πλατανιστού.

Το εναέριο μέσο που είχε δύο Έλληνες χειριστές συνετρίβη ενώ επιχειρούσε στο έργο κατάσβεσης στην Κάρυστο. Ειδικότερα, το Canadair χάθηκε από το ραντάρ και λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως έπεσε σε ρεματιά στο χωριό Ποτάμι.

Το canadair ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, με αποτέλεσμα να έχει ενεργοποιηθεί το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Έτσι, στην περιοχή σπεύδουν στρατιωτικά συνεργεία για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί και σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το αεροσκάφος βρήκε σε κλαρί και έφυγε ο πλωτήρας από το δεξί φτερό. 

Το canadair πραγματοποίησε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμη η φωτιά. Σημειώνεται ότι το εναέριο μεσο ήταν CL-215, από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου και δεν είχε σύστημα εκτίναξης.

Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι είδαν την πτώση του αεροπλάνου.

Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου αναφέρει στο evima.gr πως , «είδα το καναντέρ να πέφτει μπροστά μου, είμαι συγκλονισμένος, εύχομαι να είναι καλά τα παιδιά».

Ο Πλατανιστός και το Λιβάδι ήταν τα δύο χωριά που είχαν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους τα επίγεια συνεργεία και οι εθελοντές μαζί με τα μηχανήματα των ΟΤΑ για να σταματήσουν τις φλόγες, που κυριολεκτικά «έγλειφαν» τα σπίτια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ