11.6.2015 10:23

Εντολή ΣτΕ για αυξήσεις έως 20% στις συντάξεις

Κατέρρευσαν χθες ως αντισυνταγματικές οι περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων που επιβλήθηκαν με δύο μνημονιακούς νόμους του 2012 (4051 και 4093/12) με αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ισοδυναμούν με «βόμβα μεγατόνων».

2ετίας επίπεδα

Ουσιαστικά το ανώτατο δικαστήριο δίνει εντολή για αύξηση συντάξεων κατά 20%, ενώ το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται ότι φτάνει το 1,4 δισ. ευρώ.

Σε πλήρη επιβεβαίωση του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ του «Εθνους της Κυριακής» (11-4-15), η Ολομέλεια ΣτΕ, με ψήφους 14-11, ακύρωσε τις τελευταίες μνημονιακές περικοπές, με ένα σκεπτικό-σταθμό, αφού υποχρεώνει το κράτος να συμμετέχει στη χρηματοδότηση κύριων αλλά και επικουρικών συντάξεων, καταρρίπτει τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» και βάζει ως κόκκινη γραμμή την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης με συντάξεις κοντά στις αποδοχές του εργασιακού βίου, επικαλούμενη και νομολογία γερμανικών δικαστηρίων...

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ