19.6.2015 17:05

Ενότητα αντί αποσπασματικών κινήσεων [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ, ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

Τη μέθοδο της χαλαρής συζήτησης με τους δημοσιογράφους στο γραφείο του εγκαινίασε την Παρασκευή το μεσημέρι ο Νότης Μηταράκης, όπου μεταξύ καφέ και κουβέντας θα ανακεφαλαιώνονται τα θέματα που συζητήθηκαν και θα επισημαίνονται τα θέματα στα οποία θα δίδεται προτεραιότητα το επόμενο διάστημα.

Μηνιαίες επαφές

Με το σλόγκαν « Όλοι μαζί», ο Νότης Μηταράκης επανέφερε στη δημοσιότητα την ανάγκη των μηνιαίων συναντήσεων  Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη και  Δημάρχου, για σχεδιασμό κοινών δράσεων στα θέματα του νησιού που απαιτείται επείγουσες λύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διατηρεί και ο καθένας τις προσωπικές του επιλογές

«Μέχρι στιγμής δεν το καταφέραμε, αλλά εγώ θα επιμείνω, δεν νομίζω ότι μας τιμά να έχουμε ομονοήσει μόνο στο κάλεσμα του Πατριάρχη και σε μια σύσκεψη για τους μετανάστες», επισήμανε «εξομολογούμενος».

Οικονομία

Ως θέμα αιχμής, αναφέρθηκε πρώτα στις  δράσεις που έχει αναπτύξει και τις θέσεις που έχει εκφράσει για το διπλό χτύπημα, που κατά τη γνώμη του θα οδηγήσει στην κατάρρευση τα νησιά και την πολιτική της νησιωτικότητας.

“Η Κυβέρνηση παρέδωσε στους θεσμούς  τον ΦΠΑ, κανείς δεν μας ζήτησε την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α 30% στα νησιά. Ο Πρωθυπουργός το πρότεινε και όποιος έχει αμφιβολίες μπορεί να  αναζητήσει το κείμενο στο internet. Μετά ετοιμάζουν ένα νέο κύμα φορολογίας που θα μας λιανίσει στην κυριολεξία, αφού ο φόρος από το 9 θα πάει στο 23, δηλαδή αύξηση 15% ακόμα και για την ενέργεια».                                                                               

Μετανάστες

Αναφερόμενος στο θέμα των μεταναστών υπογράμμισε ότι δεχόμαστε  εξαπλάσιο κύμα μεταναστών, επειδή η Κυβέρνηση διαφήμισε την Ελλάδα ως το πέρασμα προς τη δυτική Ευρώπη, με τους λιγότερους μπελάδες.                                                                                      Στη συνέχεια υπενθύμισε τις προτάσεις που έχει καταθέσει για τα θέματα της επέκτασης του αεροδρομίου, της  κατάργησης του ξενόγλωσσου τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου και  την απένταξη τοπικών έργων 4 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ..

Δάνειο ΔΕΥΑΧ

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Μηταράκης προσπάθησε να ολοκληρώσει την πρώτη συνάντηση με μια νότα αισιοδοξίας, ανακοινώνοντας  ότι τη Δευτέρα, μετά από εισήγησή του, θα συζητηθεί στη Βουλή η ρύθμιση των δανείων της ΔΕΥΑΧ.

Χειρότερη

Για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, απαντώνται στο ερώτημα αν τη Δευτέρα θα προκύψει συμφωνία  μεταξύ εταίρων, δανειστών, θεσμών και Κυβέρνησης, υποστήριξε ότι «αν προκύψει, θα είναι σαφώς χειρότερη από τις προηγούμενες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ